ASKEL JOULUUN KUKKASILLA

8.12.2017


"kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Kauniisti Kotimainen"

Joka vuosi olen työn vuoksi ollut kovin kiireinen joulunalusaikana. Tunnetusti hehkutan sitä, miten vietän joulua vasta jouluna - yksi syy siihen piilee myös ajan puutteessa, sillä joulu vaatii minusta fiilistelyä ja rauhoittumista. Silloin voi täysillä nauttia kaikista jouluun liittyvistä somisteista ja syömisistä, koska vihdoin kiire on jäänyt taakse. On kuitenkin joitakin pieniä asioita, joiden avulla joulutunnelma hiipii myös minun luokseni kaiken kiireen keskelläkin. Ihan ensimmäisenä minulle joulua tuovat kukat. Joulukukista pidän eniten hyasinteista ja ritarinkukista.

Ostan usein kasan hyasintteja ja ripottelen niitä eri paikkoihin kotona. Pienet alullaan olevat sipulikukat ovat minusta erityisen freesin ja raikkaan näköisiä. Rujo sipuli yhdistettynä vahvaan vihreään varteen on kaunis yhdistelmä.
Keittiökin saa osansa hyasinttien tuomasta jouluisesta tunnelmasta. Itsenäisyyspäivänä innostuin kukkien myötä joulutunnelmasta niin kovasti, että herkuttelin hapankermakakulla. Kuivakakut kuuluvat omaan joulunaikaani. Yksi ehdoton lempparini on ikivanha suvussa kulkenut hapankermakakkuohje. Laitanpa sen tähän teillekin, sillä tämä kakku on minusta yksinkertaisuudessaan ja mehevyydessään ihan loistava. Kakkuohjeen olen joskus muinoin kirjoittanut käsin keittokirjan takakanteen - ihanan vanhanaikaista.


Hapankermakakku

100 g voita
3 dl fariinisokeria
(vaahdotetaan)

3 munaa 
1 dl hapanta kermaa (tai kermaviiliä)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Paistetaan 175 asteessa n. 50 minuuttia.


Kahvihetki sängyllä on ihan erityinen, kun mukana on ripaus joulufiilistä hyasintin muodossa. Nämä ovat näitä pieniä asioita, jotka merkitsevät minulle rauhallista ja tasapainoista arkea.

Suosin tietysti mieluiten kotimaisia kukkia. Sirkkalehtimerkistä on helppoa tunnistaa kotimainen tuote, sillä sirkkalehtimerkki on ainoa merkki joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Minulle on tärkeää tukea kotimaista tuotantoa, joten tartun mieluiten joulukukkia ostaessani kotimaiseen kukkaseen. Suomessa kasvatetut kukat ovat myös laadukkaita, sillä ne eivät esimerkiksi kärsi pitkistä kuljetusmatkoista.

Lempijoulukukastani hyasintista löytyy mukavasti tietoa Kauniisti Kotimaisen-sivuilta.



Hyasintit ovat ihania myös leikkokukkina, jotenka napsin sipuleissa venähtäneet varret usein maljakkoon leikkokukiksi. Kukat asettuvat kauniisti kun ne vielä sitoo nauhalla tiiviiksi puntiksi.

Omat joulusomisteeni koostuvatkin nimenomaan elävistä joulukukista, joulusyömisistä ja kynttilänvalosta.

Nautitaan joulukukkasesongista!

2 comments

  1. Hei, tänään leivoin ohjeellasi kakun ja voi että, melkein kyynelsilmin söin, sillä niin tuli mummoni kakku mieleen. Oli todella hyvää, tämän reseptin laitan äkkiä säilöön, sillä luulenpa, että joudun tekemään uuden vielä ennen joulua. Kiitos ja ihanaa viikonloppua, TerhiR

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten hyvä mieli minulle tuli tästä palautteestasi <3 Tosi kiva että testasit kakkua. Se on minun ehdoton suosikkini kuivakakuista, toinen lemppari on perinteinen piimäkakku. Pidän tuommoisista vähän kosteiksi jäävistä kakuista.

      Ihanaa joulun odotusta!

      Poista