JOULUPUU

13.12.2013


Saimme tänään töihin joulupuun, kun Tomi toi maalta pienen männyn somisteeksi. Mänty on asetettu vesiämpäriin, joka on naamioitu voimapaperilla. Aika kivan näköinen. Miksi joulupuun pitäisikään olla aina kuusi.

Voisin kuvata tuota seinää jatkuvasti, niin ihastunut olen siihen. En malta odottaa, että saan meille kotiinkin samanlaisen. Seinälle on ripustettu Georg Nelsonin upeat kellot.

Aloitin päivän mustassa neuleessa, mutta jossain vaiheessa muistin työpaikan kaapissa lymyilevän kollarini. Sain ilmeisesti lempiseinäni väristä vähän inspiraatiota asuun, nimittäin halusin ehdottomasti mudan sävyisen paidan päälleni. Joten vaihdoin kesken päivän paitaa.
(kollari T Alexander Wang / farkut Acne / kasmir-huivi COS / kengät Nilson)

Huomenna matkustan pitkästä aikaa Kokkolaan. Siellä juhlitaan ystävättäreni synttäreitä, samalla tietysti pääsen moikkailemaan perhettänikin. Junamatka on pitkä, joten palailen varmasti blogin pariin raiteilta, jos vain nettiyhteys sen sallii.

We have a small pine tree as a christmas decoration, I think it looks really nice against the muddy coloured wall. I want a similar wall for our home too.

11 comments

 1. Hei minkä merkkisiä nuo kuvissa olevat seinäkellot ovat?

  t. Elina/Beauty is my treasure

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuin näkemään kysymyksesi, joten miksi en minäkin voi asiaa kertoa, eli kuten kuvatekstissä lukee, kellot ovat George Nelson -merkkisiä.

   Ja huomiona postaukseen: mäntyähän käytetään mm. Pohjois-Lapissa ihan normaalisti joulukuusen asemasta. Etelän maissa käytetään myös mäntyjä, sekä tietysti sypressejä ja katajia. :)

   Poista
  2. He Elinai, ylllä jo vastattiinkin, että kellot ovat Georg Nelsonin, Vitran valmistamat :)

   Totta, mäntyjä näkee kyllä, mutta se helposti unohtuu, joten siksi vinkkailin muistutukseksi :)

   Poista
 2. Piti jo viime postaukseen kommentoida, missä tuo seinä esiintyi, että se on upea! Oma unelma joulupuu olisi viljelty hopeakuusi. Siniharmaat neulaset olisivat jo yksin niin upeat, että joulukoristeita ei paljon tarvittaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä ihan rakastuin tuohon seinään, vaikka olenkin vannoutunut valkoisten seinien diggailija :) Hopeakuusi on kyllä kaunis, se ei tosiaan koristeita kaipailisi.

   Poista
 3. Minkä hintaisia nuo Georg Nelssonin seinäkellot ovat? samoin kiinnostaisi tietää tuon pöytämallisen Tolomeon hinta? Ja liike näyttää kyllä todella upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellojen hinta taisi olla jotain 297 €, mutta tämä ihan ulkomuistiheitto :) samoin muistelen Tolomeon hinnan, eli n. 260 €.

   Kiitti, on kiva saada töihinkin vähän vaihtelua.

   Poista
 4. Meidän mamman ja papan luona oli aina jouluna puuna mänty. Mamma tykkäsi männystä enemmän kuin kuusesta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana :) mänty on kyllä kiva!

   Poista
 5. Tuo seinä on tosi upea! Millä maalillla se on maalattu? Sattuuko olemaan Kalklitir? Ja jos, niin mikähän sävy? (Meillä helmikuussa edessä tyttären huoneen maalaus, siksi utelen..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinä on maalattu Tikkurilan Tunto-maaleilla. Ohjeita löytyy kätevästi Tikkurilan sivuilta. Värisävyn koodia en muista, tuossa on käytetty kahta lähekkäin olevaa sävyä. Tomi sanoi, että maalaaminen oli helppoa. Ensin seinä maalattiin tavallisella maalilla joka oli sävytetty Tunto-maalin väriseksi ja sitten sekoitettiin kahta eri sävyistä paksua Tuntoa keskenään ja levitettiin, samalla vähän lastalla vedellen. Saapa nähdä miten meillä kotona tulee seinän teko sujumaan :)

   Poista