<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.annemelender.fi

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

21.7.2018

ASUNTOMESSUPOIMINTOJA


Vihdoinkin sain kasaan kuvapläjäyksen Porin asuntomessuilta. Me kiertelimme lähinnä fiilistelemässä tunnelmaa ja katselemassa millaisia ratkaisuja nyt oli tehty sekä sisustuksessa että rakentamisessa. Niinhän messuilla tietty kuuluukin, bongata asioita jotka itseä kiinnostavat.

Kuten moni muukin on todennut, messut eivät sinänsä antaneet mitään wow-efektiä, mutta ovat toki muuten ihan mukava kattaus suomalaisesta rakentamisesta ja sisustamisesta. Ehkä enemmänkin kuvaus siitä mitä nyt tehdään kuin mitä voisi tehdä. Sanoin jo aiemminkin, että olisi huippua jos messuja voisi kehittää pikkuisen, ehkä enemmän ammattilaisten luoviin ja tyylikkäisiin ratkaisuihin, jotka antaisivat uutta ajateltavaa ja visuaalista oppia. Mitä mieltä olette?
Sinänsä toki asuntomessut ovat kattaus kaikenlaisia tyylejä, ihan kuin oikeassakin elämässä. Jotkut kohteet osuivat omaan makuun ja useimmat taas eivät - mutta siellä oli ehkä jokaiselle jotakin. Toisaalta, onko kiva että valtaisat ihmismassat valetavat arvostelemassa koteja, jotka asukkaat ovat itse tehneet, eivät kuitenkaan sisustamisen ja somistamisen ammattilaisina, se ehkä saattaa messukävijöiltä unohtua. Siksi voisi olla hyvä jos kohteet oikeasti olisivat ammattilaisten koostamia, tai ainakin kuratoimia. Voisi ajatella että tulevaisuuden asuntomessuille rakennetaan enemmänkin koteja, joissa ollaan valmiita kokeilemaan jotain uutta ja ottamaan asiantuntijoita mukaan projektiin, ihan somistamiseen saakka.Jos somistusjutut eivät meidän mielestä olleet kovinkaan onnistuneita useimmissa kohteissa, saattoi niistä silti poimia kivoja materiaalivalintoja tai arkkitehtonisia yksityiskohtia. Joskus olenkin ihmetellyt, miksi talojen arkkitehtuuri ei kohtaa sisustusta. Talo itsessään saattaa olla upea, mutta sisustus ei kohtaa puitteita.
Nämä kuvat ovat poikakaverin linssin takaa ja hänen poimimiaan näkymiä ja yksityiskohtia (edit mun). Meillä on tosi samanlainen maku ja visuaalinen silmä, siksi onkin mahtava jakaa tätä kiinnostusta toisen kanssa.Puu sekä rakennusmateriaalina että yksityiskohdissa ihastuttavat nyt kovasti. Kaikenlainen aitous on aina ajankohtaista, aikaa kestävää ja kaunista. Jos talo on rakennettu sitä silmällä pitäen, veisin itse saman ajatuksen läpi koko kiintokalustuksen ja sisustuksenkin. Jättäisin valoefektit ja keinomateriaalit minimiin. Tämä CLT-talo oli ihastuttava, kummastelin vain esimerkiksi wc- ja kylpytilojen kalustevalintoja, eivät minusta olleet yhtään talon aitoon fiilikseen sopivia.K-Raudan kohteessa oli todella viihtyisä ja kodikas terassi. Muutenkin messuilla oli selvästi panostettu ulko-oleskelutiloihin. Tämä kesä on ainakin osoittanut että kyllä täällä suomessakin saa aika ison osan vuodesta nauttia ulkona hengailusta, onkin siis ihana satsata terasseihin ja parvekkeisiin. Tuosta pöytäkattauksesta tuli heti fiilis, että täytyy järkätä omalla terassillakin kestit.
Yhdet kiinnostavimmista jutuista messuilla oli ehdottomasti Timberwisen ja Woodion pienet kontit. Kuvassa Woodion huikean kaunis esillepano. Puumassasta tehdyt altaat ovat mielenkiintoisia ja todella kauniita. Kontin seinissä oli kaunis valkoiseksi maalattu puupanelointi ja altaat oli asetettu marmoritasolle, miten hyvin se sopikaan puisten altaiden seuraan. Myös kauniin malliset peilit täydensivät ihanaa kokonaisuutta.Muuten pidän väreistä ja bongailin siellä täällä kauniita sävyjä. Vihreäseinäinen olohuone oli OP Kotoisa -talosta ja tuo suloinen vaaleanpunainen pellavapetaus Honkarakenteen kontista, jonka sisustuksen oli suunnitellut Maru Hautala.Kastelli Viva oli yksi harmonisimmista ja kauneimmin toteutetuista taloista. Sekä kiintokalusteet ja pintamateriaalit että sisustus viimeisimpiä yksityiskohtia myöten oli taiten rakennettu ja valittu. Tämä oli ilo silmälle. Kohteen sävymaailma oli todella trendikäs, mutta kuitenkin varmasti ajaton ja aikaa kestävä. Täällä oli ihana kodinhoitohuone, josta nyt kamerasta ei kuitenkaan löytynyt kuvaa.


Suosikkikohteeni messuilla oli talo nro 13. Ihailin kokonaisuutta, ihan pihapiiriä myöten. Runsas puun käyttö ja huolella suunniteltu keittiö jäivät erityisesti mieleen. Hiukan ehkä harmitti taloon tuotu sisusustus, sen olisi vielä voinut tehdä astetta kiinnostavammin, koska puitteet olivat niin upeat. On hiuksen hieno raja milloin puuta on liikaa ja milloin sopivasti, tässä kohteessa sitä oli juuri ja juuri sopivasti, vaikka paljon löytyikin. Tammiset ovet ja ikkunanpokat ovat aivan ihanat, samoin pukuhuoneen panelointi.Kävimme viimeisenä messujen yhdessä mielenkiintoisimmista kohteista, eli Bunkkerissa. Sen irtosisustuksen oli suunnitellut Hakolan Anna-Leena Hämäläinen ja hän oli todella onnistunut valinnoissaan. Sanoinkin Anna-Leenalle, että minusta sisustuksessa oli ripaus jotakin italialaista, sillä siellä käytetään rohkeasti värejä ja taidetta. Hieno kokonaisuus, vaikka talon kiintoratkaisut olivat omaan makuuni turhan rouheita.

Tässä tuli aika avoin messuraportti tällä kertaa. Pitää muuten kiittää kaikkia messutaloja sisustaneita, olen itse tehnyt pari messutaloa joskus ja voi mikä työ niissä onkaan. Lisää kuvia voitte katsella matkaseuralaistemme Suvin ja Maijan tonteilta. Huomaatte varmaan, että meidän porukalla on aika samanlainen sisustussilmä...

Mitä mieltä te olette Porin asuntomessuista, tai yleensä asuntomessuista?


Tunnisteet:

14 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Me käytiin ekalla näyttelyviikolla messuilla. Eniten pisti silmään lähes kaiken tekeminen järkyttävällä kiireellä. Lyhtypylväät vinossa, talossa lyöty listat isoilla nauloilla (ootan eikö kukaan muu huomannut tätä), maalaamattomia seiniä, seiniä joissa erivärinen tela osunut toiseen seinään eikä viitsitty paikata. Rakentamisen ammattilaisena pistää tällaiset asiat silmään paljon enemmän kuin sisustuksen puutteellisuus. Osa pohjaratkaisuista ihmetytti todella paljon. Mutta yleiskatsauksena ihan ok, lokaatio todella hyvä mutta toteutus ei nyt ehkä aivan vastannut odotuksia. Mutta hyviä ideoita sai omaan remonttiin ja kiitos messuväelle siitä :)

21/7/18 11:16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Messut on kaupallinen tapahtuma ja markkinointi sekä some pyörivät sisustuksen keskiössä. Sinäkin mainitset sisustussuunnittelijat kuten useimmat kollegasi. Arkkitehtina voin vain todeta, että hyvää suunnittelua messuilla kohtaa harvemmin. Viimeksi sellaiseen törmäsin Seinäjoella ja sielläkin hyvin laaditun asemakaavan muodossa (arkkitehtina Anssi Lassila), tosin kliseiset pohjalaistalot pilasivat nämäkin messut. Pitäisi unohtaa kokonaan sisustuspainotteinen markkinointi ja palata messujen alkutaipaleelle etsin uusia arkkitehtonisia asumisen innovaatioita.
Kipakasti terveisin Päivi

21/7/18 11:37  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En lähtisi asuntomessuille, sillä nuo tylsät, samanlaiset, persoonattomat sisustukset on nähty jo liian moneen kertaan. Tympii myös katsella niitä jokaisen sisustuslehden heinäkuun numerosta. Terkuin Merja

21/7/18 12:30  
Blogger Anne kirjoitti...

Tuollaisissa projekteissa taitaa tulla usein vähän kiire, keskeneräisyys leimaa tosi usein suuria tapahtumia. Todellakin kiinnitimme huomiota kiireellä ja/tai tökerösti toteutettuihin yksityiskohtiin. Joissakin kohteissa huomasi, että ehkä on tehty itse sellaista mitä ei olisi kannattanut tai sitten ammattilaisilla oli ollut liian tiukka aikataulu jne.

Noin muuten minusta messuilla on tarkoitus katsella ratkaisuja ja valintoja, niihin olisin erityisesti toivonut jotakin enemmän.

21/7/18 12:50  
Blogger Anne kirjoitti...

Juuri niin, arkkitehtuuri on helposti ns. itsestään selvyys, se sivuutetaan jollei aihe ole itselle ajankohtainen. Minä arvostan todella paljon hyvää arkkitehtuuria ja siitä erityisesti toimivuutta, käytännöllisyyttä ja ajattomuutta. Joskus tuntuu ettei arkkitehdin ja sisustussuunnittelijan näkemys kohtaa. Molemmat puolet muodostavat täydelisessä kohteessa toisiaan tukevan kokonaisuuden. Mutta pelkkä arkkitehtuurin esitteleminen, ilman siihen liittyvää visuaalista sisustusta ei minusta toimisi tällaisessa massoille suunnatussa tapahtumassa. Siksi toivoisin nimenomaan niiden yhteen nivomista ja toinen toisiaan tukemista. Ja nimenomaan messujen alkuperäiseen tarkoitukseen - esitellä uusia innovaatioita, materiaaleja, ratkaisuja ja hyvää makua.

Kiitos kipakoista terkuista :)

21/7/18 12:53  
Blogger Anne kirjoitti...

I feel you :)

21/7/18 12:54  
Blogger Souliina S kirjoitti...

kauniita kuvia ja joita todella kivoja yksityiskohtia noissa asunnoissa, mutta tosiaan ei haittaa vaikka ei nyt asuntomessuille päässytkään:)

22/7/18 08:57  
Blogger Anne kirjoitti...

Kiitos :) Ja totta, ei mikään erityisen sykhdyttävä messutarjonta, eli jos ei ole ns. helppoa mennä ei ehkä kannata harmitella. Vaikka muuten messuilla on aina mukava kiertää ja katsella, viettää päivää yhdessä.

22/7/18 11:10  
Blogger Anna kirjoitti...

Minulla on kokemusta ainoastaan yksistä asuntomessuista muutaman vuoden takaa. Se mikä mieleeni päällimmäisenä messuilta jäi, oli kautta linjan todella huono rakentamisen jälki ja viimeistely. Jälki oli paikoin niin huonoa, että ei voinut kuin nauraa. Aivan käsittämättömiä listojen kiinnityksiä, naulaa, rakoa ja jiiriä vähän sinne päin ja virheitä peittelevää silikonisaumaa siellä ja täällä. Yhden kohteen eteisaulan/olohuoneen täyskiiltävien marmorijäljitelmälaattojen leikkausjälki kaarevassa porrastuksessa oli käsittämättömän tökerösti tehty. Kyllä vielä yhden listoituksen tarvittaessa uusii, mutta jos kymmeniä neliötä kallista laattalattia on leikattu ja saumattu epäsiististi niin näitä ei varmasti tule kenenkään korjattua? Ja mitäs sitten jos myös tärkeämmissä asioissa (kuten vaikka vesieristykset märkätiloissa)on työt tehty yhtä hutiloiden? Myös kyseisten messujen tiivis rakentaminen ihmetytti, talot olivat aivan vieri vieressä ja lähes joka pihan paljuun/uima-altaaseen ja makuuhuoneen ikkunaan oli aivan naapuritalosta suora näkymä. Toimisiko paremmin, jos asuntomessut olisivat vain joka toinen vuosi? Saisiko sillä laatua rakentamiseen? Nyt tuntuu siltä, että kiireinen aikataulutus kuuluu asuntomessuihin ja huono viimeistely ikään kuin kuuluu asiaan. Hinta ja laatu ei näissä näkemissäni kohteissa todellakaan kohdannut.

23/7/18 10:32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Talotehtaiden markkinointitapahtuma. Tästä pitäisi harpata laajalla skaalalla eteenpäin (vrt Ruotsin asuntomessut) tai niputtaa markkinointi ja materiaaliesittely esim. Habitaren kanssa.

23/7/18 19:06  
Blogger Heleen kirjoitti...

Kivoja poimintoja ja yksityiskohtia. Asuntomessut jäi tänävuonna välistä. Mielenkiinnosta kysyisin, julisteista tai tauluista, esim. kuvassa, jossa näkyy puunvärinen kaappirivistö ja rottinkituolia, seinällä on kuva tytön selkäpuolelta, onkohan nämä kuvat/julisteet mistä?

25/7/18 19:35  
Blogger Anne kirjoitti...

Todellakin asuntomessurakentamisessa tulee varmasti aina hoppu, sitä deadlinea kun ei voi siirtää. Mutt noin yleisesti muutenkin rakentamisessa taitaa olla välillä vähän huoleton meininki erittäin tarkan ihmisen silmään. Ja kieltämättä kaavaa vähän ihmettelin itsekin, toki tällaisessa keskusta-asuinalueessa varmastikaan ei ole tarkoituskaan omistaa suurta ja yksityistä pihaa vaan omakotitalon parhaat puolet lähellä keskustaa ja huolton pihan huolto. Mutta silti minusta alue oli aika ankean oloinen.

26/7/18 13:57  
Blogger Anne kirjoitti...

Kieltämättä messuissa olisi kehittämisen varaa, talotehtaiden markkinointitapahtumanakin aihetta olisi :)

26/7/18 14:32  
Blogger Anne kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla että pidit poiminnoista :) Nyt en valitettavasti osaa sanoa mistä kysymäsi taulut ovat, kenties messujen sivuilta löytyisi kohteen tuotetiedot, kurkkaapa olisko siellä tietoa.

26/7/18 14:33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu