<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.annemelender.fi

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

18.3.2018

KAIKKI IHANAT KULHONI
"kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala"

En tiedä mistä johtuu, mutta nykyään astianpesukone tuppaa täyttymään erilaisista kulhoista. Olen kehittänyt jonkinlaisen sopivan "kulhohulluuden" ja sen mukaan nappaan kaapista minkä milloinkin kulhon jollekin syömiselle.

Iittalalla on todella paljon erilaisia houkuttelevia kulhovaihtoehtoja, joita on kaappeihin kertynyt jo mukavat määrät. Esimerkiksi Teema-sarjaan on äskettäin tullut monia uusia kulhomalleja.


Astiakaapin valkoiset perusastiat ovat saaneet esimerkiksi harmaista Teema-kulhoista mukavaa lisuketta. Aamupalapöytään katan usein harmaat pyöreät pikkukuhot jogurtille tai pilkotuille hedelmille. Puuroja taas syödään mieluiten vähän laakeamman mallisista kulhoista.

Huomaan myös ruokailutottumusten muuttuneen rennommiksi, usein ateria koostuu monista raikkaista aineksista, jotka on mukava laittaa tarjolle kuhoihin. Niistä voi itse rakentaa omalle lautaselle mieluisan ruokavaihtoehdon.

Arkiruokailun kulhoissa saattaa olla esimerkiksi tällaisia vaihtoehtoja:

-paistettua kanaa/kalaa
-puolitettuja maustettuja kirsikkatomaatteja
-feta tai mozzarellajuustoa
-kurkkupaloja
-avocadoa
-keitettyjä perunoita
-keitettyjä kananmunia
-porkkanaraastetta
-riisiä tai muuta lisuketta
-kastike esim. kermaviilistä 
jne.

Tällainen kulhotyyppinen ruokailumetodi on paitsi helppo, myös aika terveellinen. Tulee vaistomaisesti valittua tarjolle aika freesejä ja keveitä vaihtoehtoja. Tavallaan tuosta muodostuu salaatti, mutta hivenen ruokaisammalla otteella, kun mukana on liha- ja lisuketäydennys.


Minulle on tullut jokapäiväinen tapa pilkkoa kulhoon hedelmiä. Olen huomannut että tuo pieni viitseliäisyys lisää huomattavasti hedelmien syöntiä ja siitä nauttimista. Useimmin nautin valmiiksi pilkotuista hedelmistä aamupalalla tai iltanaposteluna. Suosikkeja ovat appelsiinit, jotka maistuvat sata kertaa paremmilta näteiksi pilkottuina, kun sormin kuorittuina. Kokeilkaa vaikka.

Kuhosuosikkeja hedelmille ovat vaaleanharmaat Teema Tiimi helmenharmaa riisikulho ja Kastehelmi-sarjan sammalenvihreä kulho. Tuosta lasisesta Kastehelmi-kulhosta tulee myös syötyä kaikenlaiset jälkkärit, alkaen ihan jäätelöstä. Mutta joskus on kiva tarjoilla vaikkapa alkuruoka nätistä kulhosta, tavallisen pikkulautasen sijaan. Myös aterian annossalaatin voi joskus tekaista jokaiselle ruokailijalle kulhoon valmiiksi. Tällaisilla pienillä ajatelluilla asetteluilla ruokailuhetkiin tulee kivasti lisäfiilistä.


Kulhoja käytän myös ruokaa tehdessäni. Tykkään olla järjestelmällinen kokkaillessani, siksipä kokoan aterian ainekset esille ja pilkon ja kasaan ne valmiiksi ennen kuin aloitan varsinaisen kokkaamisen. Siihen ei mene yhtään enempää aikaa, päin vastoin organisointi minusta tekee koko ruoan valmistuksesta helpompaa ja jouhevampaa.

Mitä tulee tiskiin, sen hoitaa joko tiskikone tai nopea harjalla huitaiseva Anne. En jaksa kokatessa stressata kuinka paljon tiskiä tulee, enemminkin siitä että hoidan ne jouhevasti pois ennen kuin ruoka on valmista. En kestä sitä, että ruokailun jälkeen keittiö on räjähdyspisteessä, joten asennoidun jo ruokaa laittaessani siivouksen hoitamiseen siinä samalla.


Kulhot ovat myös mahtavia kokonsa puolesta, ne ovat pinottavia ja lukuisakin kulhomäärä menee ihan pieneen tilaan kaapissa. Isot lautaset ovat paljon raskaampia käsitellä kuin kevyet kulhot. Huomaan muuten kuinka tästä tulee oikein palopuhe kulhojen puolesta. Mutta ovathan ne kauniita ja käytännöllisiä. Enkä muuten tykkää siitä, että kun tarvitsisin jonkin kipon, niitä ei ole yhtään puhtaana kaapissa. Jotenka runsaan käytön takia, kulhovaraston vaan on oltava kattava.

Tässä kun tuli kuvattua kaapin sisältöä, huomasin miten nättejä erilaisten kulhojen yhdistelmätkin ovat. Liian usein on tullut katettua pöytään pelkästään yhtä kulhotyyppiä kerrallaan, mutta tästä inspiroituneena, aionkin kokeilla yhdistellä erilaisia vaihtoehtoja. Jos koko kattaus on muuten ihan simppeli valkoisin ruokailulautasin, voi tarjoilut koota eriparisiin kulhoihin. Silläkin saa esillepanoihin näyttävyyttä.

Mutta mitäs - oletteko te hullaantuneet nätteihin kulhoihin.

*osa kuvien kulhoista saatu osana Iittalan vuosiyhteistyötä

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu