Tietoa mainostajalle ›

ASETELMIA

24.3.2017


Tänään palasin talvilomalta töihin ja tuntuu ihan hassulta aloittaa työviikko perjantaista. Lomalla piipahdin tosiaan täyshoidossa vanhempien luona. Harmittaa että töiltä pääsen sinne liian harvoin. On niin ihana olla hemmoteltavana.

Enpä malttanut olla taas kuvailematta äidin loihtimia kauniita asetelmia. Ihailen aina heidän kotiaan ja niitä uskomattomia näkymiä joita se tarjoaa. Tässä teille muutamia palasia.1800-luvun kivitalossa on lukuisia ikkunota, joiden leveille ikkunalaudoille äiti on koonnut ihania asetelmia. Tuo paperipussin näköinen maljakko on Tapio Wirkkalan suunnittelua. Sen seurana on kaktuslajitelma vanhoissa Arabian ruukuissa ja uusissa By Lassenin ruukuissa. 


Seinillä on tietysti isän (Juhani Melender) maalauksia. Tässä työssä on kovin ajankohtainen sävymaailma. Sohvalta bongasin mm. Marimekon Basket-kuosisen tyynyn, samanlainen löytyy minultakin. Seurana Missonin tyyny ja äidin itse kirjoma tyyny. Sohvat ovat Soren Lundin, valkoisella Pause-kankaalla.


Yhdellä ikkunalaudalla on Iittalan Oiva Toikan lintuja ja vieressä Arne Jacobsenin suunnitelema kynttilänjalka, jota valmistaa Georg Jensen.Herkän kaunis keraaminen pikkumaljakko on sekin Tapio Wirkkalan tuotantoa. Aivan superkaunis esine myös ihan ilman kukkia. Orkidean suojaruukun on äiti itse tehnyt, niin kaunis sekin. 

Ei ole vaikea arvata miksi siskon kanssa rakastetaan kauniita asetelmia, ollaan kasvettu niiden keskellä. Suvi muuten kirjoitti monen muun bloggaajan tavoin blogien aitoudesta, voit lukaista täältä. Arvaattekin, että minä myös rakastan intohimolla luotuja juttuja - oli kyse blogista tai mistä tahansa. Aito palo tekemiseen välittyy kyllä toisillekin. 

Mukavaa viikonloppua!
HARVIA - SAUNAREMONTTI

22.3.2017

"kaupallinen yhteistyö Harvia"

On toisaalta aika hassua että muutimme viisi vuotta sitten ihkauuteen omakotitaloon, koska meillä on riittänyt monenmoista remonttipuuhaa vuosien varrella. Nämä toki enemmänkin omia mieltymyksiä varten, mutta joitakin myös arjen mukavuutta parantamaan. Lukuisista Harvian sauna-aiheisista postauksistani on käynyt selville, että saunassa rentoutuminen on meille tärkeää. Kun kerroin teille Harvia saunadesigner-suunnitteluohjelmasta, sain kilpailuvastauksia saunomiseen liittyen ja niistä huomasi, että saunassa rentoutuminen on meille suomalaisille luontaista ja mieluisaa. Tosi moni kertoi saunovansa useita kertoja viikossa - niin mekin.

Viisi vuotta vanha saunamme oli sinänsä ihan ok-kunnossa, mutta kiuas alkoi olla tiensä päässä. Olisimme voineet vain vaihtaa sen, mutta koska rentoudumme saunassa pitkään saunoen, oli toiveena saada laudetilaan väljyyttä. Myös valaistus oli erittäin puutteellinen, joten purkuhommiin oli ryhdyttävä senkin puolesta.

Sauna ennenVanhat lauteet oli rakennettu perinteiseen tyyliin, paljon kaiteita ja kapeita lauteita. Hutera rakennelma tuntui melkein vaaralliselta. Valaistuksena oli pelkästään muutama valokuitutuikku katossa. Kiuas sijaitsi seinäkiinnityksellä lauteita vastapäätä. Ovi oli tummaa savulasia ja lattiassa harmaa peruskaakeli.

Remontissa purettiin kaikki pois. Lattiahan päällystettiin SBL:n mikrosementillä, joka on ollut mahtava valinta. Lattiaremontista kirjoitin erikseen Mikrosementti kaakeleiden päälle-postauksessa. Kaikki saunan pinnat uusittiin, paitsi kiuasseinän kivimäinen laatoitus. Sitä ei kannattanut purkaa kun se oli niin tiukasti kiinni ja muutenkin sopi ihan nätisti uuden saunan ilmeeseen.

Saunan muutos

 
Harvian saunasuunnitteluohjelmaa käyttäen testailimme erilaisia laudemmalleja. Ihastuimme molemmat tähän Soliden jämäkkään ja moderniin ulkoasuun. Musta runkorakenne on kiva kontrasti ja mustat yksityiskohdat jatkuvat pesuhuoneen puolella. Solide-lauteissa on käytetty hirsilankkua, joka on valkovahattu. Lauteiden massiivisuus on upean näköistä ja ne ovat käytössä osoittautuneet helppohoitoisiksi. Minulla onkin saunan puhtaanapitoon hyviä vinkkejä, joista kirjoitan vielä erikseen.

Seiniin valitsimme yksinkertaisen ja perinteisen kuusipaneelin. Solide-lauteisiin olisi sopinut upeasti myös leveä seinäpaneeli, mutta minusta meidän perinteiseen taloon ja pienehköön saunaan tämä perinteinen paneeliratkaisu oli luontevampi. Saunan tumma savulasiovi vaihtui kirkkaaseen lasiin ja se on yksi todella merkittävä muutos ilmeessä. Tilantuntu lisääntyi niin saunan kuin pesuhuoneenkin puolella. Harvian sivuilla on paljon erilaisia houkuttelevia saunaratkaisuja ja tarvikkeita, katsasta vaikka saunasisustus-osio.

KiuasratkaisuJa sitten se ehkä tärkein muutoselementti - nimittäin kiuas. Meillä oli toiveena saada ajastettava kiuasmalli ja nyt sellainen vihdoin on saatu. Kiukaaksi valitsimme Harvian Cilindro-mallin. Etenkin isäntä tykkää mennä pitkän lenkin jälkeen saunaan, on ihan mahtava, että kukaan voi ajastaa etukäteen. Nykyään tällaiset säätöpaneelein varustellut kiukaat ovat ihan perusjuttuja, mutta meidän talon rakennuttaja oli tietysti valinnut halvimman mahdollisen kiukaan, jossa ei ollut mitään hienouksia. Onkin aivan luksusta voida säätää ja ohjelmoida kiuasta, etenkin kun sen voi vielä tehdä pesuhuoneen puolella eikä tarvitse kömpiä lauteiden väliin kiukaan viereen saunaan. Cilindro on myös ulkoasultaan tyylikäs ja ylellinen, sekin on tietysti plussaa.

Lauteisiin upotettava kiuasmalli mahdollisti myös laajemman lauderatkaisun. Nykyään makoilemme usein tuossa "keskilauteella" jossa on tilaa kahdelle. Vanhassa saunassamme siihen mahtui häthätää jalat. Koko sauna tuntuu oikein tilavalta, eihän meidän sauna ole yhtään liian pieni kun siinä on oikeanlaiset ratkaisut.

Harvian Cilindro-kiukaasta tulee makoisat ja tasaiset löylyt. Vanha pieni kiuas oli joko liian viileä tai liian kuuma, nyt löyly on pehmeän miellyttävä ei ollenkaan pistävä. 

Saunan valaistus


Viimeinen silaus saunanautinnolle on tietysti asianmukainen valaistus. Meille valittiin Harvian seinävalaisimet ja lisäksi led-nauhat selkänojan ja penkin yhteyteen - nekin tilattiin Harvian lauteiden mukana valmiina. Sähkömiestä tietysti tarvittiin remontissa uusien sähkövetojen tekemiseen. Kiukaan sähköt saatiin samalla upotettua seinärakenteisiin, mutta jos vaihtaa pelkän kiukaan tuollaisella ohjauspaneelilla, voi sen tehdä myös pintavetona, siihen ei tarvitse kokonaista saunaremonttia. Vaikka minä kyllä suosittelen satsaamaan kokonaisuuteen, jos siihen vain on mahdollisuus. Ero entiseen perussaunaan on huima, eikä pelkästään visuaalisesti vaan myös käytössä.

Näin muutaman kuukauden jälkeen voin sanoa, että saunaremonttiin satsaaminen kyllä kannatti. Mikäli nautit saunomisesta ja pohdit kannattaako uudehkoa saunaa remontoida niin jos siihen on mahdollisuus niin kannattaa. Remontti sinänsä on nopea toteuttaa, saunan purkaminen, sähkömies ja uusien paneeleiden nakuttelu. Nämä sujuvat muutamissa päivissä. Ja muista se sähkömies, älä tee kuten minä ja unohda sitä. No, onneksi meillä on ihan mahtava sähkäri joka tuli ylitöinä paikalle lyhyellä varoitusajalla. Harvian lauteiden asennus sujui lopuksi todella ketterästi, kaikki tuli tehtaalta vamiina oikean mittaisina, ne vain (melkein) nostettiin paikoilleen. Meillä tämänkin remontin toteutti Helsingin Huoneistoremontti- ja saneeraus.

Kyllä nyt kelpaa rentoutua saunassa - sinne taidan suunnata tänäänkin nauttimaan!


STREET STYLE - PERUSASU

20.3.2017


Tällaiseen aurinkoiseen viikkoon kenties kaipaisi inspiraatioasuksi muuta kuin kuvan kaltaista sadeilman "selviytymisasua". Veikkaan kuitenkin, vaikka optimisti olenkin, että tälle keväälle osuu myös harmaampia sadepäiviäkin. Petrin Pariisin kuvista nappasin tällä kertaa tällaisen perusasukokonaisuuden Street style-kuviin. Itse samaistun täysin kuvan lookkiin. 


Kun asusta ei irtoa nostetta, voi sitä tuoda raikkaalla punaisella huulipunalla. Oma kikkani, joka vaan toimii aina. Huolellinen meikki ja kiiltävät hiukset nostavat tämän asukokonaisuuden eleganttiustasoa. 


Lempiyhdistelmiäni; pehmeä neule, vajaamittaiset farkut, laadukas laukku ja valkoiset tossut. Hyvin leikattu takki toimii täydentäjänä. Mietin juuri omia asuvalintojani ja totesin, että olen vaan supertyytyväinen takkeihini. Ne ovat niitä jotka pitävät talvipukeutumisen kasassa, tai kevätpukeutumisenkin. Kohta saa keventää villakangastakit trenssiin ja muihin mukaviin kevättakkeihin.

kuvat: Petri / Mr Coolpool  

Tuosta kangaskassista vielä - minullakin on usein vastaavanlainen matkassa. Sinne sujautan ylimääräiset tavarat, joita ei muuten löydy käsilaukusta. Usein kuljetan kameraanikin kangaskassissa, tai jopa kannettavaani. Muotiviikoilla jaetaan kankaisia mainoskasseja ja niitä onkin kertynyt minulle aikamoinen kokoelma. Sain muuten Petriltä nytkin yhden tuliaisina, sieltä löytyi mm. Claudalíen hypetettyä kasvosuihketta. Oi, miten raikasta se on ja mikä tuoksu. Oletteko kokeilleet kasvosuihkeita?RUOKATILASSA NYT

18.3.2017


Tällä hetkellä minua viehättää sisustuksessa luonnonväriset yhdistelmät. Pidän siitä, että kotona on esillä rakkaita juttuja tuomassa omia mieltymyksiä esille. Minua ei haittaa korkea lehtipino ruokatilan nurkassa, tai missään muuallakaan. Se pehmentää tunnelmaa. Kun istuskelen kotona, haluan katsella erilaisia kauniita yksityiskohtia. Niinpä olenkin yrittänyt sijoitella sinne tänne katseen kiinnittäviä elementtejä. Iittala-yhteistyön myötä sain valita itselleni joitakin esineitä kotiin, omien vanhojen Iittaloideni täydennykseksi. Ensimmäinen valintani oli upea Leimu-valaisin. Voin sanoa, että nautin siitä ihan joka päivä. Sijoitin sen keskeiselle paikalle, jotta katseeni osuu siihen monesta suunnasta.  Kunhan maltan, niin kokeilen Leimua myös yöpöydälle ja olohuoneenkin puolelle. Nyt kuitenkin se on ihan täydellinen ruokatilan hyllystön päällä.


Valitsemani Kaasa-lyhdyn sijoitin nyt ruokapöydälle, se täydentää hienosti harmaata valaisinta. Lempiyhdistelmäni on sijoittaa Kaasan viereen yksi tai kaksi Kastehelmi-tuikkua. Hiekansävy ja harmaa ovat täydellinen sävypari.


Ja tiedättekö että olen ihan hurmaantunut Oiva Toikan linnustani, tämä on Pajusotka nimeltään. Asettelin linnun valaisimen viereen ihailtavaksi, mutta se sopi siihen niin hyvin, etten ole vielä raaskinut kokeilla sitä String-hyllyyni, jonne sitä alun perin ajattelin. Esine on niin uskomattoman kaunis, sileä lasi tuntuu ihanalta kädessä ja sen sävyt elävät valaistuksen mukaan. Minusta koriste-esineitä voi olla elävöittämässä sisustusta. Parhaimmillaan ne ovat huolettomasti aseteltuina, ikään kuin olisivat jääneet vahingossa paikkaansa. Vierastan sellaista koriste-esineistöriviä.


Lähden tästä pian Kokkolaan ja on kiva tulla kotiin, kun somistukset ovat kunnossa. Aina ei tarvita edes leikkokukkakimppuja. Tällaiset pysyvät somistukset ovat mainioita.


Materiaaleista mattaiset pinnat, lasi, keramiikka, kivi ja korkki ovat kaikki kiehtovia. Väreistä pidän eniten maanläheisistä harmaista, beigeista, vihreistä, terrakottasta ja tehosävyinä sinisestä ja puuterisen roosasta.

Miten sinä tuot lämpöä sisustukseen?

*Iittalan tuotteita saatu osana vuosiyhteistyötä

MUUTAMA IHANA JUTTU

16.3.2017Minulla alkoi tänään talviloma! Sen kunniaksi hemmottelin itseäni ihanalla kukkakimpulla. On oikeastaan mahdotonta kulkea täällä Turussa Linnankatua ja olla pysähtymättä Piia Jaalan kukkakaupan kohdalla, saatikka olla ostamatta houkuttelevaa kaunista kimppua. Mutta miten olenkaan noita kukkia jo tänäänkin fiilistellyt ja nyt ne tuossa tuovat iloa ruokapöydällä. 

vegaaninen pulla

Kukkien lisäksi rakastan pullaa. Kaikki jotka minut tuntevat, kyllä sen tietävät. Nyt on aika hyvät oltavat työpäivinä, paitsi että lempparikukkakauppa on työpaikan vieressä, on siinä nyt myös ihana leipomo. Gryn avasi juuri täällä Turun Foorumissa leipomopuotinsa ja olenkin jo ennättänyt ostella sieltä sekä leipää että pullaa. Heidän herkulliset pullat ovat vegaanisia - ihan uusi juttu minulle. Aamulla testasin vegaanisen kanelipullan, kuten minun instasta saattoi bongata ja nyt iltakahvilla nautin tuosta vegaanisesta vanilja-kookospullasta. Oi että miten hyvää, en ikinä uskoisi ettei pullissa ole maitotuotteita tai kananmunaa. Tuon pähkinöistä loihdittu vaniljakastike pullan keskellä oli taivaallista. Kuten kuvan korttikin toteaa - en kestä miten ihanaa.


Kauniit kortit ovat turkulaisen Annika Välimäen kädenjälkeä. Täytimme Koodissa korttitelineen noilla ihanuuksilla. Nyt on söpöjä onnittelu- ja ilahduttamiskortteja kaikenlaisiin tilanteisiin. Annikan grafiikka on todella herkän kaunista. Meille tuli myös tuommoisia hauskoja viinipulloon sujautettavia korttimalleja.

Päivän piristyksiin kuului myös niinkin simppeli tyylijuttu, kuin kynsien lakkaaminen. Ihanan pehmoisen vaaleanpunaisen neuleeni pariksi sopii täydellisesti Essien Wicked-kynsilakkasävy. Oli ihan mahtavaa olla pitkästä aikaa lakatuin kynsin. En ole ihan onnistunut lupauksessani, että lakkaan kynteni useammin. Kyllä kannattaisi.


Ja tämä ihanien asioiden lista sen kun jatkuu. Löysin äskettäin Elementistä parit kivat farkut, molemmat sattuivat olemaan alennushyllystä. Kuvassa Acnen Patti-farkkumalli, jossa on korkeahko vyötärö, kapeahko lahje ja vajaamittainen pituus - kaikille noille plussaa. Ja hei tuo COS-neule*saatu, onko ehkä koko tämän postauksen ihanin. Sain valita COS:ilta taas muutamia vaatteita itselleni ja yksi niistä oli tuo aivan vastustamattoman suloinen neulepaita. Esittelen muutkin valintani teille kohta. Ah, pukeutumisinnostus!

Viikonlopun vietän lomaani kotona, mutta maanantaina suuntaan Kokkolaan perheen luokse muutamaksi päiväksi. Toivoisin aurinkoa ja heleitä päiviä, niin itselleni kuin teillekin.


VINKKI: HEHKUA IHOLLE

14.3.2017


Olen viimeaikoina lätrännyt erityisen paljon erilaisten seerumien ja öljyjen kanssa. Omiin rutiineihini kuuluu saumattomasti tehotippojen levittely kasvojen iholle niin iltaisin kuin aamuisinkin. Aamurutiinini on muuttunut selvästi parempaan suuntaan. Vaikka olen aina hoitanut ihoa huolella, olen muistanut iltatoimissani ihoa selvästi paremmin kuin aamuisin.

Onneksi olen skarpannut aamuissa, lopputulos näkyy hipiällä. Nykyään teen aamuisin seuraavat rutiinit ennen meikkausta:

-suihkaus tai pyyhkäisy kasvovedellä, joskus sitä ennen vielä misellivedelläkin
-silmänympärysvoide
-tehoseerumi + öljy
-kosteusvoide

Uskokaa tai älkää, meikkivoide levittyy paljon tasaisemmin ja kauniimmin kun iho on ensin "lämmitetty" sitä varten. 


-Öljyvinkki-

Eräänä aamuna tein vielä loistavan oivalluksen. Olen aivan ihastunut Mádaran öljyyn*saatu ja ajattelin hemmotella sillä itseäni vielä meikin teon jälkeenkin. Pudotin pipetillä pari tippaa sormenpäille ja hieroin tipat sormiin ja taputtelin öljytyillä sormilla kevyesti kasvoja - etenkin niitä osia joihin halusin tervettä hehkua ja kiiltoa. Oi mikä teho, nimittäin meikki näytti todella kuulaalta ja iho hehkuvalta. Kokeilkaahan tällaista kikkaa. Kiilto ei ole epäsuotavaa oikeissa kohdissa, vaan se tuo kasvoille tervettä eloisuutta.

Tässä samalla haluaisin muistutella teitä kosmetiikkakyselystä, josta kirjoitin aikaisemmin luonnonkosmetiikkamietteitä-postauksessani. Olisin todella iloinen jos jaksaisitte klikata vastaamaan kyselyyn. Kiitos jo etukäteen todella paljon! Pääsette vastaamaan alla olevasta linkistä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan toiveiden mukainen 100 euron arvoinen hemmottelupaketti.Hehkuvaa viikkoa kaikille!KULTA JA KASVIT

13.3.2017


Koska kuulkaas viikonloppuna ihan rehellisesti laiskottelin, ei minun tullut kuvailtua kotona mitään erityistä. Halusin kuitenkin aloittaa tämän viikon pienellä sisustuksellisella inspiksellä. Niinpä selailin kovalevyäni ja nappasin taannoisesta Kakola-kuvauksestamme muutaman otoksen tänne.

Halusin muistutella parista oivasta tehokeinosta, joilla piristää keväistä kotia. Molemmat toki tuttuja sisustustrendejä juuri nyt; kulta ja viherkasvit. Tässä sisustamassamme asunnossa on erittäin neutraali värimaailma ja yksinkertainen kalustus. Mutta sisustus näyttää mielenkiintoiselta juuri näiden pienten yksityiskohtien ansiosta. Tässä sohvapöydällä on kuluneessa saviruukussa rahapuu - kestävämpi kuin leikkokukkakimppu ja se tuo mukavasti maanläheisyyttä sisustukseen. Myöskään lehtien ja kirjojen tehoa sisustuselementteinä ei passaa unohtaa. Kaunis aukeama on somistus siinä missä nätti kulhokin.


En ikinä voisi hehkuttaa liikaa upeita valaisimia. Flosin IC Light-sarjan pienempi jalkavalaisin on ihana. Lämmin kullansävy tuo täyteläisyyttä sisustukseen. Ikkunalaudalla supertrendikäs banaanipuu. Kaikki nämä kasvit ja ruukut ovat Piia Jaalalta.


Artemiden Tolomeo Microa on tehty pieni rajattu kullanvärinen erä. Saimme niitä muutamia Koodiin. Miten suloinen valaisin onkaan tuossa upeassa metallinsävyssä. Tässä se koristaa ikkunalautaa ja tuo tunnelmavaloa. Seurana Granitin vanerirasiat ja viherkasvi. Asetelmilla luodaan kodikkuutta.


Metallinsävyä voi tuoda myös vaikkapa peilin muodossa. Taustalla häämöttää Muuton kaunis peili, jonka sävy on pehmeän pronssinen. Makuuhuoneen valkoisuutta se pehmentää oivasti, samoin kun nahkainen nojatuolikin.

Oletko sinä innostunut somistamaan kasveilla ja metallinsävyillä?

STREET STYLE - PATRYCJAN

11.3.2017


Voi vitsit mikä aurinko tänään oli. Pakko aloittaa taas säätilasta tämä juttu. Mutta ei voi kun nauttia kevään saapumisesta, sillä sitä oli jo niin paljon tänään ilmassa. Tehtiin superpitkä kävelylenkki ja ihasteltiin aurinkoa ja merta.

Tässä kevään tulossa on mahtavaa myös pukeutumisinspiraation lisääntyminen. Minulla onkin tarjota teille tällä kertaa kovin kaunista katseltavaa. Petrin Pariisin reissun kuvasaaliista poimin street style-kuviin kauniin Patrycjan, hänen blogiinsa voit tutustua tästä.

Patrycjan
 
PatrycjanPatrycjan

kuvat: Petri / Mr Coolpool

Ihastuin tässä asukokonaisuudessa klassisen ja rohkeamman yhdistelmään. Ajatonta edustavat upea ruudullinen pikkutakki, tummansiniset farkut ja Guccin loaferit. Värikäs pusero kuitenkin rikkoo ovelasti tyyliä, kokonaisuus ei näytä tylsän perinteiseltä vaan modernin raikkaalta. Pieni jippo on myös verkkosukkikset, kikka jota olen itsekin välillä käyttänyt asuissa tehosteena. Vielä lisämausteena huikeat keltasävyiset pilottilasit. Kuulin muuten Petriltä, että Pariisissa oli tosi paljon pilottimallisia laseja, niin silmälaseina kuin aurinkolaseinakin. 

Taidan jatkossakin poimia tänne näitä Street style-asukokonaisuuksia. Itse ainakin tykkään saada tällaista inspiraatiota. Yritän valita sellaisia asuja, joita voi soveltaa ihan normaalissa pukeutumisessa.