ELÄMÄNI SAKSET

17.11.2015Kaikki tunnistavat Fiskarsin oranssikahvaiset sakset ja sellaiset varmasti myös löytyvät lähes jokaisesta taloudesta. Fiskars on valmistanut saksia jo 1800-luvulta saakka, kuuluisat oranssit muovipäiset mallit syntyivät vuonna 1967.

Fiskars-yhteistyön merkeissä sain kassillisen erilaisia saksia, suurin osa niistä olikin jo tuttuja malleja, mutta joukosta löytyi muutama minulle uusi versio. Vaikka meillä onkin jo ennestään Fiskarsin saksia käytössä, tulivat nämä uudetkin taatusti tarpeeseen, sillä saksia tarvitaan päivittäin ja ne ovat osa arkielämää, ainakin itselläni.
 
 
Meillä kynnet on leikattu aina Fiskarsin kynsisaksilla. En osaisi kuvitella muuta tapaa huolehtia kynsistäni, sillä haluan pitää ne lyhyinä ja sileäreunaisina. En voi olla jos kynsissä on halkeama, tai jos ne ovat liian pitkäksi venyneet. Käytössä on myös hiussakset, joilla siistin omia latvojani silloin tällöin ja kun aikoinaa minulla oli otsatukka, sitä tuli viimeisteltyä Fiskarseilla - siis näillä hiustenleikkuuseen tarkoitetuilla, mutta kieltämättä hätätilassa on käytetty hommaan myös Classic-yleissaksiakin.

Työpöydältäni, sekä kotoa, että töistä löytyy Fiskarsin paperisakset ja nyt myös askartelusakset. Nämä ovat niitä apulaisia, joita käytän lehtileikkeiden tallentamisessa, normaaleissa paperitöissä ja lahjapaketteja askarrellessa. Kaikkia edellämainittuja teen Fiskarseilla kotona ja töissä. Voin sanoa, että aika monet lahjapaketit olen töissä pakiseerannut Fiskarsin paperisaksien kanssa. Käytän näitä saksia myös pakettien avaamiseen, sillä töihin tulee päivittäin lähetyksiä ja kotiinkin tuon tuosta. Pakettien avaamisessa suosin myös tavallisia Fiskarsin Classic-yleissaksia. Joskus olen testannut edullisempia saksia tuohon hommaan, mutta sellaisilla se on suorastaan vaarallista.
Tiesittekö muuten, mistä tulee saksien kuuluisa oranssi väri, se ei nimittäin ole syntynyt tarkoituksella. Kun ensimmäisiä saksia valmistettiin, oli muottikoneen käyttäjällä oranssia väriä koneessa ja hän päätti käyttää sen loppuun ennen uuden värin lisäämistä. Aluksi saksien väriksi oli kaavailtu mustaa, mutta sattumalta tullut oranssi väri päätyikin lopullisen tuotteen väriksi.
Keittiössäkin käytämme saksia ja silloin suosimme Fiskarsin keittiösaksia tai Classic-yleissaksia. Esimerkiksi yrtit ja lihat paloittelen usein saksilla. Erittäin nopsaa ja käytännöllistä. Tiesittekö muuten, että saksien ruuvin voi irroittaa ja näin keittiösakset saa puhdistettua kunnolla myös väleistä, se kannattaa tehdä aika-ajoin hygieniasyistä.

Keittiösaksista tulikin mieleeni syksyinen Pariisin reissumme ja viimeisen päivän perinteinen piknik. Tapanamme on kokoontua muotiviikkojen viimeisenä iltana nauttimaan eväistä, nyyttärityyliin. Muualta tulevat hankkivat tuomiset ruokakaupasta, mutta ystävämme Rudy asuu Pariisissa ja hänen äitinsä on perinteisesti panostanut meidän piknikkiimme. Rudyn korista löytyy aina ties mitä herkkuja, viimeksi mm. kevätrullia, juustoja, hedelmiä, tarte tatinia, tiramisua jne. kaikki itse tehtyjä. Toki mukana on aina liinat ja ruokailuvälineet. Tällä kertaa huomioni kiinnittyi hänen mukaansa pakkaamiin Fiskarsin oranssipäisiin perussaksiin. Kerroin että sakset tulevat Suomesta ja vähän niiden taustoista. Kaikki (ympäri maailmaa tulevat) alkoivatkin muistella omia mielikuviaan näistä Fiskarseista. Rudy mm. kertoi saksineensa "ihan tarpeeksi" Fiskarseilla kangassuikaleita, kun hän aikoinaan oli töissä muotinäytösten lavastajana. Muriel puolestaan sanoi käyttäneensä Fiskarsin saksia ollessaan Japanissa opiskelemassa erilaisia kankaankäsittelytekniikoita ja värjäämisiä. Kaikki tunsivat oranssit sakset. Huippua.
Kankaan käsittelyistä ompelujuttuihin. Ette usko, mutta olen joskus ommellut itselleni vaatteita ja kotiin tekstiileitä. En tosiaan voi väittää olevani siinä taitava, mutta koska minulla oli visioita, halusin toteuttaa niitä. Sittemmin olen luottanut näissä jutuissa kaveriini, joka on ammattiompelija. Mutta kotoa löytyy edelleenkin arsenaali ompelutarvikkeita ja joukossa myös tähän tarkoitukseen sopivia saksia, joita nyt täydentävät uudet saamani Fiskarsit. Töissä leikkaan kangasta lähes päivittäin ja olen oppinut, ettei siihen hommaan passaa sekaantua vääränlaisilla saksilla. Kuvassa olevat jättikokoiset sakset ovat muuten räätälinsakset, sirommat samannäköiset ovat kangassakset. Pienet sakset ovat ompelusaksia ja sellaisia käytän näistä eniten, sillä edelleen ompelen itse napit ja muut käsin tehtävät korjaukset.Vasemmalla on harkkosakset, joilla saa kankaan reunaan kauniin kuvioinnin, niitä käytetään esimerkiksi huopatöissä.
Hyvistä saksista kannattaa pitää hyvää huolta, putsata ne ja muistaa välillä myös teroittaa. Fiskarsilla on myös saksien teroitin. Laadukkaat sakset ovat pikäikäisiä, mutta on silti hyvä päivittää välillä kodin saksitilannetta. Eivätkä hyvät sakset olisi pöllömpi joululahjaideakaan.

Sain taas mahdollisuuden järjestää teille arvonnan, tällä kertaa palkintona on setti Fiskarsin saksia.


OSALLISTU ARVONTAAN

Palkinto:
Classic-paperisakset 18cm
Classic-yleissakset oikeakätiset 21cm 
Classic-teräväkärkiset kaarevat 10cm 
Classic-Kääntösakset 11cm

Classic-Keittiösakset 18cm 
FF Clip-Sharp saksienteroitin 

arvo: 98,90 €

Osallistu:
 -kerro kommenttilaatikossa monetko Fiskarsin sakset sinun kotoasi löytyy
-muista jättää sähköpostiosoitteesi mahdollista voittoa varten

Kilpailu alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 22.11.2015 klo 24.00! 
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!
KIITOS KAIKILLE OSALLISTUMISESTA!

"kaupallinen yhteistyö Fiskarsin ja Suomen Blogimedian kanssa"

149 comments

 1. Kolmet löytyy :)

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Taitaa löytyä kahdet!
  yugen2012(a)yahoo.co.uk

  VastaaPoista
 3. Kaikkiaan taitaa löytyä kahdeksat sakset.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Kahdet löytyy. Parhaat sakset! Annes82(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 5. Kahdet löytyy.
  MaritaH

  VastaaPoista
 6. Kotoa löytyy kolmet Fiskarsit.
  annemeili (at) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kotoa löytyy isommille ja pienimmille saksia, hiustenleikkuu, kynnenleikkuu ym. Oisko yhteensä 7 sakset.. Ei riitä kaikille:).. Mukana arvonnassa sanna-mikko@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Omilleen muuttaessa Fiskarssin yleissaksiin oli pakko satsata, Joulupukilta pyydetään kotoa vielä ainakin Fiskarssin kynsisakset! Ei opiskelijana oikein raaski ostella näitä kovinkaan monia itse....
  inga.havula@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Yhdet yleissakset löytyy, mutta esim. keittiösaksille löytyisi käyttöä.
  backinreverieÄgmailÄcom

  VastaaPoista
 10. Kolmet taitaa löytyä! hanna1234@wippies.com

  VastaaPoista
 11. Kahdet taitaa löytyä.

  sapave@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Ainakin neljät löytyy, ovat parhaita saksia!
  saikkupe at gmail.com

  VastaaPoista
 13. Kotoa löytyy viidet + puutarhamalleja ehkä saman verran.
  Ihan parhaimmat on ne uusimmat Fiskarsin Servo Cut yleissakset, suosittelen.
  holttamirella@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kuudet taitaa löytyä.

  VastaaPoista
 15. Meillä on viidet sakset :)

  VastaaPoista
 16. Minulla on käytössä vain Fiskarsin saksia.. Lapsille erilaisia askartelusaksia, parit kangassakset isot ja yhdet pienet, kynsisakset, kahdet keittiösakset, omat askartelusakset (paketointia lähinnä)... Olen ne ostanut täältä Kaliforniasta ja mielenkiinnolla olen lueskellut niiden paketteja, missään ei mainita että kyseessä on suomalainen tuote, valmistusmaakin oli muistaakseni joku Etelä- Amerikan maa. (Täytyy vielä tarkistaa). Olin kyllä melko pettynyt. Yhtä hyvin ne kuitenkin näyttävät toimivan joten sen puoleen ei valittamista:)

  VastaaPoista
 17. Pikaisesti laskettuna kahdeksat.

  VastaaPoista
 18. 4 sakset löytyy ja niillä on pärjätty. T. E.H

  VastaaPoista
 19. Kolmet löytyy, ja pitkään ovat käytössä kestäneet. :)
  araitala at hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Kuudet löytyy, ripoteltuina eri huoneisiin. -koilis-

  VastaaPoista
 21. Useammat askartelusakset, kynsisakset, lankasakset, kangassakset, harkkosakset, parit taloussakset ja jopa vasurin sakset. Noin kymmenet löytyy ja kaikki käytössä :) minna.sillanpaa ät netti.fi

  VastaaPoista
 22. Meiltä löytyy neljät sakset :) Vanhimmat yli kahdenkymmenen vuoden takaa, kun eikös aikanaan äitiyspakkauksessa oli pikkusakset :)

  VastaaPoista
 23. Neljät... viidet sakset ainakin ja toinen mokoma muitakin saksia 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta :)
  Sasa - sasamaarit(at)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 24. Eevastiina18/11/15 08:32

  Viidet sakset löytyy kotoa ja töistä parit.
  eeva-k at hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Meillä löytyy seitsemät Fiskarsit.

  VastaaPoista
 26. Seitsemät erilaiset Fiskarsit eri kokoiset eri käyttöön tarkoitetut löytyy ja aina arjessa ovat tärkeät, HeidiS, heidinluukku@netti.fi

  VastaaPoista
 27. Neljät löytyy meiltä

  VastaaPoista
 28. Mullakin on ollut aina käytössä oranssit kynsisakset, ne on vaan parhaat! Yleissakset löytyy myös.
  soile.p.korhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Meiltä löytyy viidet Fiskarsit - kahdet yleissakset, kahdet pienet taitettavat sakset (näppäriä mukana kuljetettavia) ja yhdet keittiösakset. Kaikki tosin valkoisia :) meerikos@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Viidet Fiskarsit löytyy.
  marjo.a@elisanet.fi

  VastaaPoista
 31. Meiltä löytyy vain yhdet yleissakset eli tarpeeseen tulisi!
  jaaylo@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Kahdet löytyy :) ja yhdet menneet hukkaan :( eli tarpeeseen tulis.
  paivi.salmi10@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kahdet Fiskarsit tallella, yhdet kadoksissa.
  ripi@hotmail.fi

  VastaaPoista
 34. Oiskohan neljät, kahdet keittiösakset ja kahdet kynsisakset!
  pirkko_pohjola@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Löytyy vasurin punaiset ja muutamat muutkin - ja osa kaipaisi teroittajaa:)
  ullmus@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Itseltäni löytyy kahdet fiskarsin sakset; valkoiset yleissakset ja pienet lilat askartelusakset, jotka sain mukaani päättäessäni ala-asteen. Vieläkin toimivat kuin unelma! Lapsuuden kodissani leikattiin myös aina Fiskarseilla ja niitä oli useita.
  laura.pihlajamaki@outlook.com

  VastaaPoista
 37. Ainakin kahdet fiskarsit löytyy ja ovat ehdottomasti parhaimpia saksia.
  ankku.k@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Neljät Fiskarsit löytyy! Kahdet erilaiset kynsisakset (teräväkärkiset kaarevat ja pyöreäkärkiset), askartelusakset ja yleissakset.

  VastaaPoista
 39. Meillä seitsemän käyttäjää ja kuudet Fiskarssit. Ei haittaisi, jos olisi esim kynsisaksia, paperisaksia jne useammat!

  VastaaPoista
 40. S-postiosoite edelliseen:

  athomeornot@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Meiltä löytyy muistaakseni viidet sakset, sillä perheessä on kaksi vasuria, joille on kahdet omat sakset. On aivan loistavaa, että meidät vasuritkin on huomioitu. :-)

  VastaaPoista
 42. Omistan tasan kahdet sakset, molemmat by Fiskars. ne ovat Classicit ja kynsisakset.
  Kivoja saksikuvia!
  JohannaKL
  jonnakl@luukku.com

  VastaaPoista
 43. Näin pikaisesti lukien löytyy ainakin viidet (5) Fiskarsit:)
  sireeni5@luukku.com

  VastaaPoista
 44. Meiltä löytyy vain yhdet Fiskarsit, muutenkin saksitilanne voisi olla parempi!
  j.gronholm@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kolmet löytyy meiltä näitä saksia, kahdet yleissakset ja yhdet paperisakset. Ovat kyllä ihan parhaita!

  - Meri
  merikoponen@windowslive.com

  VastaaPoista
 46. ainakin viidet. mutter@suomi24.fi

  VastaaPoista
 47. ainakin kolmet.. usein varsinkin ne pienemmat ne ovat usein kadoksissa :) tia.sirvio@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Kolmet sakset löytyy

  lintu6(at)luukku.com

  VastaaPoista
 49. Meillä on kolmet, valkoiset yleissakset ovat ylpeyteni :) Yhdet sakseni annoin miniälleni Gambiaan.
  marja.weiss@avoinna.fi

  VastaaPoista
 50. Kolmet löytyy :)
  timanttikaulapanta@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 52. Taitaa neljät löytyä.
  mikatuomas555@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Kahdet! riittakaipiovihmalo@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Taitaa olla viidet
  mammabear2410@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Neljät sakset, yhdet niistä vasenkätisille.
  mirja.nyberg@pp1.inet.fi

  VastaaPoista
 56. Ainakin neljät löytyy.

  pusuri@luukku.com

  VastaaPoista
 57. Kolmet, ellen ihan väärin muista. :) eewis_4@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. äkkiseltään laskettuna 10 ei riittäny ja esim. neljät lastensakset odottaa uusia käyttäjiä.
  marjo66@suomi24.fi

  VastaaPoista
 59. Suomi on Suomi ja kynnet eivät veny

  VastaaPoista
 60. mulla yhet ,joita ei oikein saksikis voi sanoa kun ovat jo niiiin tylsät ja vaimolla yhet joita ei anna mulle ja joilla kuulema voi papruakin leikata mut lanka ei mene poikki ,, et semmosta eikhän se tästä

  VastaaPoista
 61. Kolmet löytyy, mutta silti tuntuu aina että kaikki ovat hukassa :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 62. Meidän taloudesta taitaa löytyä kolmet, kangassakset, keittiösakset ja kynsisakset.
  blogaaja@icloud.com

  VastaaPoista
 63. 2 löytyy, yhdet vasuri keittiösakset ja yhdet askartelusakset terävällä kärjellä

  jessicalonnberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Neljät löytyy. Lankasakset, kangassakset, keittiösakset ja paperisakset.

  VastaaPoista
 65. Ei löydy kuin kahdet Fiskars -sakset ja nekin tylsät :(
  josjakun (a) yahoo.fi

  VastaaPoista
 66. Meiltä löytyy monia ainakin neljät ja niillä on myös kalojakin perattu joten hyväksi on todettu.
  sadepilvi(at)luukku.com

  VastaaPoista
 67. Pakko nyt tunnustaa että ei yhtään löydy. En ole jotenkin saanut ostettua vaikka ovat parhaat sakset. Voitto tulisi nyt tarpeen :)

  emmelemzi@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Kyllä löytyy. Vanhimmat yli 20 vuotiaita ja hyvin palvelevat vieläkin. Hyviä lahjoja nuorille! Hinta ja laatu kohdillaan!
  leenaharno@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Kolmet on. Tai oikeastaan viidet pitäisi olla, kahdet vaan on kadoksissa!

  MaaritN (mjnummila at hotmail.com)

  VastaaPoista
 70. Onhan noita... ehkäpä kymmenet, mutta kaikki tarpeen! tsokila@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Tällä hetkellä löytyy neljät. Fiskarsin perus saksilla on hyvä leikata myös villakoiramme turkkia. :)
  Voiko saksia olla koskaan liikaa? Sen verran uskollisia ollaan, että talon kaikki sakset ovat Fiskarsin.
  -anna, anna.ju@suomi24.fi

  VastaaPoista
 72. Kahdet.
  t: fisunen
  (fisunen@gmail.com)

  VastaaPoista
 73. Ah ja voi, kotoani ei löydy yhtään Fiskarsin saksia mutta sellaisia totisesti tarvitaan! miasuom@luukku.com

  VastaaPoista
 74. Kotona 4 sakset, mökillä 3 sakset.

  VastaaPoista
 75. Seitsemät sakset löytyy! :-) ja lisää mahtuu. On ne vain niin hyvät ja toimivat.
  oumyll@icloud.com

  VastaaPoista
 76. Kahdet fiskarsin sakset löytyy,joista toiset on kynsisakset ja keittiösakset on tylsät,joten kyllä tälle paketille ois käyttöä ja teroittimelle ainakin.
  tuulalievonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 77. Kolmet löytyy meiltä, keittiössä perussakset, omat ompelusakset ja kynsisakset.

  VastaaPoista
 78. 4-5 Fiskarsin sakset, hiutale@hotmail.com

  VastaaPoista
 79. Minulla on classic sakset, sakset kirjavalla kahvalla ja kahdet pienemmät paperi/askartelusakset fiskarsilta. Keittiösakset voisin hankkia. Pilkon esim. pekonin aina classic saksilla, paljon näppärämpää kuin veitsellä niiden sitkeiden kalvojen takia!

  aaron.berndtson@hotmail.fi

  VastaaPoista
 80. Fiskarsin saksia löytyy neljät aina yleissaksista askartelusaksiin. Aina on käyttöä hyville ja kestäville saksille.

  marika.meril (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 81. Kahdet sakset löytyy! On kyllä maineensa veroisia :)
  auringon-kukka@hotmail.com

  VastaaPoista
 82. Kolmet - kahdet toooosi tylsät vanhat oranssit joita en ole hennonut heittää pois, ja yhet punaiset muumimamma-sakset! saritat(a)yahoo.com

  VastaaPoista
 83. Löytyy kokonaisuudessaan neljät sakset. Ja olipa hauska yksityiskohta tuo tieto, että alunperin saksista piti tulla mustat!
  murelius@hotmail.com

  VastaaPoista
 84. Hmm...

  Ainakin seitsemät ;) Kolmet yleissakset, yhdet keittiösakset, kahdet kynsisakset, yhdet askartelusakset. Yleissaksia ei toki tarvitsisi noin montaa, eikä niitä kynsisaksiakaan, mutta tässä onkin talouksien yhdistymisestä kyse. Eli jos sattuisi arpaonni kohdalle, taitaisin antaa suurimman osan saksista lahjaksi :) Teroittimelle voisi kyllä olla omaakin käyttöä...

  thlaspi(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 85. Viidet löytyy ja kaikki toimivat yhtä moitteettomasti, vaikka ikähaarukka on yhdestä vuodesta yli kahteenkymmeneen. :)

  hannaandcrafts@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Kahdet löytyy :)

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 87. Seitsemät löytyy mutta nekin on aina hukassa kun niitä tarvii :)
  johannaliina@gmail.com

  VastaaPoista
 88. Seitsemät löytyy mutta nekin on aina hukassa kun niitä tarvii :)
  johannaliina@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Löytyy ainakin viidet, keittiösaksia on kahdet. Toiset ovat vqrmaan 25 vuotta vanhat, edelleen toimivat, vaikka kangasta niillä ei voi enää leikata, kun jossakin askartelussa saksien terään tuli lommo. Askartelusakset ja ompelusakset ovat myös käytössä ja jossakin ovat kynsisakset. Jossakin = hukassa.
  T. Satu

  VastaaPoista
 90. Löytyy ainakin kahdeksan,osa samanlaisia.
  late49@hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Yhdet oranssit isot ja yhdet pienet!
  t. mallukka
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 92. Meiltä löytyy Fiskarsin paperisakset, lastensakset, kala-/keittiösakset, parturinsakset, kynsisakset ja ompelusakset. Eli yhteensä kuudet sakset.

  helimarke@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Meiltä löytyy kahdet classicit, yhdet kynsisakset ja paperisakset eli neljät yhteensä. Seuraavaksi hankintalistalla on lastensakset ja parturinsaksillekin olisi tarvetta. Ihan huippuhyvä tuote ja käytössä päivittäin niin kotona kuin töissä.

  Miia
  miia.katriina@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Meillä on kahdet, classicit valkoisena ja kynsisakset.

  Maarit
  maarit379@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Minulla on neljät.
  tarja.vaha-savo@suomi24.fi

  VastaaPoista
 96. Hmm.. Omistan muistaakseni kahdet fiskarssit :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 97. Mulla taitaa olla viidet, mutta ei ilmeisesti kaikkia tarpeellisia, kun tähän pitää osallistua. tnjsuoninen@gmail.com

  VastaaPoista
 98. Yhdet löytyy-äitiyspakkauksessa tulleet kynsisakset
  tarjaksi@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Viidet sakset löytyy - enemmänkin oli, mutta kun lapset muuttivat kotoa, he veivät osan mennessään;)
  ladymess01@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Meiltä löytyy kolmet Fiskarssit ja hyviä ovat! elisakin83@gmail.com

  VastaaPoista
 101. Neljät sakset löytyy; tavalliset, lasten pikkusakset, kynsi- ja ompelusakset. Mukana arvonnassa! miekkailija(at)luukku.com

  VastaaPoista
 102. Mulla on Classic keittiösakset sekä perinteisen oranssina että sinisävyisellä Muumi-kuviolla, ompelusakset ja kahdet kynsisakset. Näistä kaikista, on 80-luvulta peräsin olevat toiset kynsisaksista ehdottomat lempparini! Ostin nimittäin uudetkin kynsisakset, mutta ne ei eivät ole yhtä ohuet tai teräväkärkiset kuin ne vanhat!!! Ja ei kyseessä ei ole pyöristettyreunaiset kynsärit. Nyt odotan kauhulla, että nuo vanhat ja loistavat hajoaa.

  Terotin tulisi myös tarpeeseen keittiösaksien kanssa, musta tuntuu, että ne tylsistyy aika helposti.
  emariaem@hotmail.com

  VastaaPoista
 103. Multa löytyy ainoastaa yhdet, eikä edes tuolla oranssilla päällä! Kotona on yleissakset vaaleanpunaisella roosa nauha värillä. Ovat kyllä olleet sitäkin enemmän käytössä, ja milloin missäkin käyttötarkoituksessa. Ehdottomasti tarvittais lisää laadukkaita saksia kotiin, pieniä ja isoja! rouvako@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Kolmet sakset löytyy. h.hinkkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Kahdet löytyy :)
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista
 106. Meiltä löytyy kahdet Fiskarsin yleissakset, joten käyttöä kyllä olisi noille muillekin.

  TuijaR (jviro@luukku.com)

  VastaaPoista
 107. Kolmet löytyy, muistaakseni.

  rismira at gmail.com

  VastaaPoista
 108. Perusoranssit, lasten MUUMI sakset, kynsisakset ja sellaset kätevät matkasakset, jossa ottimet kääntyy terien suojaksi.
  materiantaju(at)gmail.com

  VastaaPoista
 109. Kahdet. =) sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 110. voihan v... mitä saksimainontaa

  VastaaPoista
 111. Viidet löytyy :)
  tuomix5(at)gmail.com

  VastaaPoista
 112. Taitaa löytyä kolmet Fiskarssit! anttila.emilia(a)gmail.com

  VastaaPoista
 113. Hmm. Fiskarseja löytyy ainakin kolmet. Ei haittais vaikka tulis lisää :)
  - Olga otarkka(at)ulapland.fi

  VastaaPoista
 114. Ei taida löytyä kuin yhdet. Ne sitten onkin kovassa käytössä!

  hanna.helander ( at ) netikka.fi

  VastaaPoista
 115. Kolmet kovassa käytössä!

  VastaaPoista
 116. Meiltä löytyy neljät Fiskarssit :)

  jutta.vaarakallio@welho.com

  VastaaPoista
 117. Meiltä löytyy kolmet. Todella toimivia kaikki=)
  alahde@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 118. Meiltä löytyy aika monet mutta koskaanhan niitä ei voi olla liikaa...

  VastaaPoista
 119. Meiltä löytyy aika monet mutta koskaanhan niitä ei voi olla liikaa...

  VastaaPoista
 120. Yhdet ainoat !!!

  MinnaN

  VastaaPoista
 121. Löytyy monet: kahdet keittiösakset, kolmet lasten askartelusakset, kynsisakset ja ompelusakset näin nopealla miettimisellä =)
  Elisa (elisa.korniloff(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 122. Meiltä löytyy viidet Fiskarsit.
  sanna.luomanpera@gmail.com

  VastaaPoista
 123. viidet löytyy, lastensaksista vasureihin. suviasikainen@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Viidet Fiskarsit talla hetkella. Kahdet on matkan varrella hajonneet, toiset niista lapsena saamani askartelusakset, jotka pitkaan olivat talouteni ainoat sakset kun lahdin opiskelemaan :)

  VastaaPoista
 125. Monet Fiskarsit löytyy, mutta vuosien saatossa ovat kovia kokeneet ilman kunnollista teroittamista...

  VastaaPoista
 126. Ainakin viidet Fiskarsit löytyy. Kangassakset vielä haluaisin.
  lmattss@luukku.com

  VastaaPoista
 127. Löytyy kahdet todella kovassa käytösä olleet ja siksi tosi tylsät :(
  Heleen

  VastaaPoista
 128. Mulla on siis vaan yhdet fiskarssit, jotka nekin on jossain hukassa. Johtuu varmaan siitä, etteivät ne ole nuo räikeän oranssit yksilöt. Liisalapp@gmail.com

  VastaaPoista
 129. Neljät taitaa löytyä :) millal@luukku.com

  VastaaPoista
 130. Neljät tai viidet... Fiskarssit on kyllä aina kovassa käytössä!
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 131. Useampia Fiskarsseja löytyy, tällä hetkellä parhaimmassa leikkausterässä on muumikuvioiset lastensakset eli kovassa käytössä sakset ovat :). Olisipa todella kiva voittaa näin laadukas ja tarpeellinen palkinto!
  katri@kouluonline.fi

  VastaaPoista
 132. Naks ja klips ;) Kahdet Fiskarsit on olemassa, mutta toiset hukassa. Täydennys olisi mieluinen .
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 133. kolmet eri malliset ja teroitin taitaa löytyä
  aino_tuomaala@hotmail.com

  VastaaPoista
 134. Minulla on seitsemät Fiskarssit. T. Maritta maritta.vuorela@kotinet.com

  VastaaPoista
 135. Neljät Fiskarsin sakset löytyy, mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 136. meiltä löytyy kahdet Fiskarssit (yleis-ja kynsisakset). lisääkin kelpaisi!

  VastaaPoista
 137. meiltä löytyy kahdet Fiskarssit (yleis-ja kynsisakset). lisääkin kelpaisi!

  VastaaPoista
 138. Nopeasti laskettuna 8 kpl Fiskarsilaisia löytyy eri tarkoituksiin

  VastaaPoista
 139. Sattuipa sopivasti, ois mukava voittaa, kun tullimies veu kynsisakset! Omaa huolimattomuuttani laitoin ne käsimatkatavaroihin, vaikka matkalaukkuun piti ne heittää. Perussaksia löytyy kolmet, oranssit sekä sisustukseen sopivat mustat ja valkoiset. Suvi.viitanen1@gmail.com

  VastaaPoista
 140. kahdet yleis ja kynsisakset.

  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 141. neljät löytyi!

  terveys1(a)wippies.fi

  VastaaPoista
 142. Kolmet oranssit, yhdet mustat Fiskarssit löytyy!
  mlh@anvianet.fi

  VastaaPoista
 143. Seitsemät löytyy (yhdet siniset, yhdet lilat, yhdet keltaiset ja loput oransseja).

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 144. Kuudet Fiskarsit, mutta ei tuo paketti pahaa tekis. Aina laatikkoon muutamat uudet Fiskarsit mahtuu!
  laurilamin(at)gmail.com

  VastaaPoista
 145. Meiltä löytyy kahdet, eli kynsisakset ja yleissakset. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 146. Viidet löytyvät.
  lumikki1@luukku.com

  VastaaPoista
 147. Kolmet löytyvät!

  sasavela@gmail.com

  VastaaPoista
 148. Poikakokki (13v.) sai jouluna Lihapullasakset. Ennen lahjan avausta piti "keksiä" monia,monia saksia. Nyt meillä on luettelossa 26 erilaista. Oli nuorisolla hauskaa -ja pullia on jo tehty broilerista !


  VastaaPoista