VINCE

3.6.2014

  (college Vince*saatu Gaudetesta / farkut Nudie / laukku Mulberry / ballerinat Zara)

Tänä aamuna kun hiippailin bussipysäkille, katselin ympärilleni aika onnellisena. Kipitin lyhyen matkaa ja oikaisin niityn poikki. Pienelle niitylle on muodostunut polku, siitä kaikki kulkevat oikaisten. Olisin voinut poimia vaikka kukkakimpun työmatkallani, miten täydellistä. Lupiinit ovat jo melkein kukassa, samoin muutama aikainen ketokukka. Tykkään melkein enemmän mennä bussilla, kuin omalla autolla. Bussipäivinä on aikaa ihastella maisemia.

Päivä ei ollut helteinen, joten saatoin pukeutua taas collegeen. Tänä aamuna muutamasta lempparista päätyi päälle Gaudetesta saatu Vincen ihanuus.


Vaikka colleget ovatkin yksinkertaisia vaatekappaleita, voi niistä löytää monia hienouksia. Tässäkin äkkiseltään simppelissä paidassa on monta yksityiskohtaa. Resorit on leikattu sivuilta kauniiseen muotoon ja paidan kankaassa on kaunis meleeraus.


Tummansinisen ja mustan yhdistelmä kiehtoo. Syvät sinisen sävyt ovat alkaneet innostaa minua muutenkin. Tänään huomasin sen erityisesti, kun liikkeeseen tuli uusia tyynyjä Muutolta, niissä oli upeita murrettuja sävyjä, mm. hieno syvä sininen, joka oli yllättäen lempparini.

Mietin tänään myös "hiljaista luksusta". Joskus jään pohtimaan joitakin asioita ja mielessäni analysoin omia ajatuksiani niistä. Mietiskelin miksi minua miellyttää hillitty kauneus, joka syntyy hyvistä materiaaleista ja taitavasta suunnittelusta. En koe omakseni prameaa tai äkkiseltään näyttävää hienoutta. Oikeastaan inhoan sanaa luksus, se on jotenkin liian överi.

Tuo paita edustaa omalla tavallaan "hiljaista luksusta", siinä on todella hyvä kangas, erittäin onnistunut leikkaus ja mitoitus. Se on huomaamaton, mutta kun sitä alkaa tarkastella, huomaa miten erityinen se on.

Olipas pohdintaa!

18 comments

 1. Kaunis asu! Sininen on upea väri kaikissa sävyissään. Tuo laukku on ihana... Mikä malli se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka :) Sininen on kyllä piristävä vaihteeksi. Laukku on tosiaan Harriet, kuten Karkki tuossa jo totesi. Ihastuin silloin heti malliin, kun se tuli mallistoon. Jostain syystä se ei kuitenkaan säilynyt kovin kauaa tuotannossa ja nappasin omani viimeisestä alesta.

   Poista
 2. Mun katse kiinnittyi myös laukkuun. Se on Harriet. Harmittelen, etten sitä Mulberryn alesta silloin vuosi tai kaksi sitten ostanut. Tuotekuvat saivat sen näyttämään niin kiiltävältä ja jäykältä ja nytkin näissä kuvissa se on kaikkea muuta. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Harriet tosiaan :) Olen kyllä ollut laukkuun tosi tyytyväinen, tuo kiiltävä nahka on erittäin kiitollinen varsinkin vaaleassa värissä. Siihen ei tule kulumia millään. Ilmeisesti malli ei ollut kuitenkaan kovin suosittu, kun sitä ei kauaa tehty.

   Poista
 3. Kyllä simppeliydessä on puolensa - silloin pystyy erottamaan juuri nuo hienot yksityiskohdat! Paita on ihana. Itse yritän vasta opetella tätä sinisen ja mustan liittoa - mutta hienolta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, ja simppeleissä jutuissa materiaalien laadukkuus myös korostuu kivasti. Sinisen ja mustan yhteen sopiminen on myös pienistä nyansseista kiinni, jotkut siniset ei mene täydellisesti mustan kanssa, toiset taas toimii erittäin hyvin.

   Poista
 4. Anonyymi4/6/14 01:15

  Tosi kaunis asu, mutta viela kauniimmat hiukset! Niin "vaivaton" kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos :) Välillä tukka auki - ainakin kun on uutta Balmainin suolasuihketta.

   Poista
 5. Ihana asu taas. Ja niin oikeassa olet tuossa "hiljaisessa luksuksessa". Useimmitenhan se on vain niin, että itse sitä hiljaa fiilistelee, muut eivät välttämättä huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tiäkkö, mulle on just tärkeintä että itse tajuan :) olen niin "itsekäs" että puen ja sisustan itseäni varten :))

   Poista
  2. Ja tiäkkö se on just tärkeintä, että itse fiilistelee. Olen niin "itsekäs" että sisustan ja puen itseäni varten.

   Poista
  3. Anonyymi6/6/14 09:08

   Olen täysin samaa mieltä! Ja ikävä kyllä täytyy sanoa, että suomalaisilla ei usein ole laadun tuntemusta eikä arvostusta. Mieluummin ostetaan monta halpaa ja "näyttävää" kuin yksi laadukas tuote.

   Poista
  4. Anonyymi6/6/14 09:10

   Terkuin siis MrsMK

   Poista
  5. No niin se vähän tuntuu olevan, kaiken pitäisi olla jotenkin heti "hienon" näköistä :)

   Poista
 6. Anonyymi4/6/14 20:40

  Kiva mutkaton asu. Hiukset ovat ihan erityisen runsaan ja kauniin näköiset. Odottelen kauniita kepeitä kesäasuja... satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällaiset perusjutut ovat tosiaan ominta minua. Nyt on hiuksissa uutta suolasuihketta, oli hyvä syy jättää ne kerrankin auki :)
   Kepeissä kesäasuissa en ole ihan paras, mutta katsotaan mitä keksin pukea kun helteet oikein kolahtavat päälle.

   Poista
 7. Anonyymi6/6/14 09:13

  Anna jotain vinkkejä suolasuihkeen käyttöön! Hiuksesi ovat tosiaan hienot! Ostin itse suihkeen, mutta en ole vielä päässyt sinuiksi sen kanssa. mrsMK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisin tehdä aiheesta kesäisen postauksen, jahka puutarhailultani ennätän ;)

   Poista