OLOHUONE NYT

23.3.2014

Tässä nyt pieni esittely olohuoneemme uudistuneeseen järjestykseen. Meillä on vielä muutamia suunnitelmia, jotka toivottavasti saadaan pian toteutettua, sitten tämä osa kodista alkaa olla vihdoin valmis.
On kyllä ihan uskomattoman ihanaa istuskella tuossa sohvalla, nyt siitä näkee hyvin joka puolelle. Sohvaryhmää vastapäätä on takka. Koiratkin viihtyvät entistä paremmin sohvan selkänojalla, sillä näkymät ulos ovat lisääntyneet.
Olen erityisen ihastunut lyhyeksi leikattuihin muhkeisiin leikkokukkiin. Nämä pionit sain Piia Jaalalta. Vaaleanpunaiset pisteet ilahduttavat edellenkin silmääni, väri sopii niin hyvin valkoisen, harmaan ja vaalean puun seuraksi. Vaikka tälläinen tyttömäinen tehosteväri on nyt kovin muodikas, olen itse tykännyt siitä aina sisustuksessa. Tosin enemmänkin kukkien ja pienten juttujen muodossa, kuin missään pysyvämmissä elementeissä.
Sohvaryhmästä ruokatilaan päin. Kieltämättä ruokapöytä pääsee paremmin oikeuksiinsa tuossa huoneen peräosassa. Meidän suunnitelmat liittyvätkin lähinnä ruokatilan muutokseen. Peräseinä siis maalataan tunto-maaleilla, myös talulut puuttuvat vielä, niiden asettelu tulee muuttumaan.
Ruokapöytäkin on tarkoitus vaihtaa. Tämä hyvin palvellut massiivipuupöytä siirtyy terassille, sillä siellä kaivataan suurempaa ja tukevampaa pöytää. Öljytty puu kestää hyvin katetulla terassilla.
Eheää taustaa vasten kaikenlaiset asetelmat pääsevät oikeuksiinsa. Ruokapöytä kaipaakin jotain esillepanoa, sillä tulee ilmettä tilaan. Odotan innolla uutta pöytää, se on vähän vielä pidempi ja vaaleampi.

Kaiken kaikkiaan olen niin iloinen, että isäntä otti tämän järjestyksen vaihdon puheeksi. Nyt voi pikku hiljaa keskittyä kokonaisuuden hiomiseen. Erilaisilla tekstiileillä ja esillepanoilla saa kivasti muuteltua ilmettä.

28 comments

 1. Vastaukset
  1. Tuo järjestys on kyllä niin kiva :)

   Poista
 2. Kaunis, seesteinen ja raikas tila. Erittäin hyvä järjestys on nyt. Olen jo jonkun aikaa sitten huomannut himoitsevani Eamesin DAWn tilalle valkoista diamondia. Kuvat pahensivat himoani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, tuolihaaveet on niin piinallisia :) Diamond on kyllä upea, mutta eipä se Eameskaan hullumpi ole.

   Poista
 3. Ihan mahtava tää uusi järjestys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olen vieläkin ihan innoissani :)

   Poista
 4. Todella kaunista. Kuinka paljon sohvan taakse jää tilaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) En tykkää ikinä mistään nurkkaan tai koloon sijoitetuista huonekaluista, joten sohvan takana on kunnolla tilaa, nyt n. 70 cm. Sinne mahtuu kävelemään hyvin ja siellä on meidän koirulaisten lelukoppa (sopivasti piilossa).

   Poista
 5. Upeaa ja harmonista.

  VastaaPoista
 6. Tuo valon määrä sohvalla on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ihana kun on nyt sitä valoa :)

   Poista
 7. Hieno kokonaisuus ja tuo valaisin on kyllä kiva! Minkä sarjan sohvapöytä teillä on?

  -Itu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan intona tuohon Tom Dixonin valaisimeen :)
   Meidän sohvapöydät on Stuan Eclipsejä, www.stua.com - Koodi myy ;)

   Poista
 8. Teillä on ihanan valoisaa ja avaraa tuossa koko tilassa. Kaikin puolin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Riikka :)

   Mutta mikä ihana blogi ja kaunis koti sulla! Kuvatkin on niin laadukkaita, wautsi.

   Poista
  2. Kiitos, ihanaa kuulla <3

   Poista
 9. Näyttää ihanalta, ja mikä valo! Luin ensin tän postauksen puhelimella, mut piti vielä varta vasten tulla ihastelemaan kuvia isolta näytöltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Joo, toi valo on kyllä uskomaton, ihana kun sitä riittää taas vähän aikaa :)

   Poista
 10. Siis niin ihanaa! Rakastan tuota Tom Dixonin peilipalloa ja olen haaveillut siitä jo tovin. Sopii teille tosi kauniisti! Onko tuo 40 vai 50 senttinen? Olet kyllä osannut yhdistää monta erilaista valaisinta kivasti yhteen. Noin se juuri kuuluu olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lämpenin kunnolla tuolle peilipallolle vasta kun toin sen kotiin. On se vaan niin, että hienotkin jutut näyttää vielä hienommilta kotona kuin liikkeessä. Hämmästyin esimerkiksi kovasti sen valotehosta, liikkeessä se näytti valaisevan kovin vähän, mutta onhan siinä potkua kun sen laittaa kotiin. Meillä on se pienin koko. Ja juu, pidän erilaisten valaisinten sekoittelusta, en ole muutenkaan sellainen "samaa sarjaa"-tyyppi :)

   Poista
 11. Hei, onko olohuoneen mattosi Länna Möblerin Asko Mixed ? Jos on oletko ollut siihen tyytväinen ? Minulla on ollut se suosikeissa jo jonkin aikaa osaamatta tehdä päätöstä hankinnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, matto on Asko Mixed. Meillä se on ollut vasta kovin vähän aikaa, mutta ihan mahtava hintaansa nähden. Siskolla, Valkoisessa Harmajassa se on ollut jo pitkään ja todella loistava laadultaan. Minusta se on vielä ihanan sävyinen, sellainen pehmeä eikä liian kuvioitu. Eli suosittelen. Oma mattoni on tietysti Sisustuksen Koodista.

   Poista
 12. Vau!
  Ihan täydellinen sohvan paikka. Kalusteet pääsivät oikeuksiinsa. Kaikkea on siis parempi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eikö :) kaikkea kannattaa tosiaankin kokeilla.

   Poista
 13. Kaunista. Hieno mies sulla, kun pisti muutoksen käyntiin :) Ruokapöydän taustaseinän maalaus varmaan viimeistelee tilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) joo on kyllä ihan kiva kun tuo toinenkin osallistuu yhteisen kodin sisustamiseen. Ja tosiaan, ruokatila on vielä keskeneräisen oloinen, mutta eiköhän siitäkin vielä kuoriudu oikein hyvä :)

   Poista
 14. Niiiiin kaunista! Sain paljon inspiraatiota tästä, kiitos :)

  Sanni

  VastaaPoista