
Vähän erilainen postaus tälle illalle. Lukaisin Arleenan Kotona Keittiössä-blogia, jossa törmäsin hauskaan kysymyshaasteeseen. Minua ei ole tähän erityisesti haastettu, mutta Arleenan kysymykset olivat niin kivoja, että teki mieli vastailla niihin. Käyhän se näinkin, eikä vain haasteen muodossa. Ja jos sinunkin tekisi mieli vastata noihin kysymyksiin, niin nappaa tästä ja vastaile. Tule toki laittamaan linkki omiin vastauksiisi, haluan ehdottomasti lukea ne :)
1. Mikä on tärkein työväline keittiössäsi ?
Tärkein työvälineeni on hyvä veitsi. Pidän erityisesti Weberin veitsistä, joita meiltä löytyy pari kappaletta, iso kokkiveitsi ja pieni vihannesveitsi, jälkimmäinen on eniten käyttämäni työväline.
2. Mitä suolaa/suoloja käytät ruuanlaitossa ?
Tämä on paasausaiheeni, minä ihmettelen usein ihmisiä jotka pilaavat ruoan huonolla suolalla! Meillä käytetään Maldonia, merisuolaa ja ruususuolaa. Noista eniten ruususuolaa.
3. Mikä on mieluisin mausteesi, jota käytät eniten ?
Lempimausteeni ovat suola ja rouhittu mustapippuri. Noiden perusjuttujen jälkeen valkosipuli ja chili (tuore tai kuivattu ei chilijauhe).
4. Mikä on suosikkijälkiruokasi ? (voisitko postata siitä jossain vaiheessa)
Suosikkijälkkärini on creme brulé tai panna cotta. Mutta olen huono tekemään hyvää creme bruléta, siitä tulee aina liikaa munakkaan makuista - missä vika, kuka osaa auttaa. Olen myös hurahtanut voissa paistettuihin hedelmiin, niitä herkutellaan siirapin ja kermavaahdon kanssa.
5. Mikä kalaa ostat eniten tai useimmiten ?
Tiedättekö, olen oppinut vasta äskettäin syömään kalaa - siis muutakin kuin silliä ja anjovista. Olen niin kovin ruotokammoinen, että sivuutin kaikki kalat näihin päiviin saakka. Onneksi rohkaisin mieleni ja rupesin maistelemaan lohta, nyt se on lempiruoka-aineitani. Ostan siis useinmiten tuoretta lohta.
6. Oletko käyttänyt tyrnimarjoja ja miten ?
En ole, happamat marjat eivät ole oiken makuuni.
7. Mikä on bravuurisi leivonnassa ?
Leivonta ei ole ollenkaan minua, olen siinä erittäin surkea. Bravuurini on ranskalainen omenapiiras, johon tulee mantelimassaa - ihan törkeän hyvää. Toinen bravuurini on simppelit sämpylät, joita leivoin tänään, tulos kuvassa. Ulkonäkö on suurpiirteisen ja hätäisen ihmisen aikaansaannosta, maku oli kuitenkin muikea ja koostumus kuohkea. Sämpylöissä on vettä, hiivaa, oliiviöljyä, ruususuolaa, hunajaa ja jauhoja (tänään pelkkiä vehnäjauhoja).
8. Minkä kapistuksen/astian aiot seuraavaksi ostaa keittiöön ?
Varmasti joitakin Weberin grillaamiseen käytettäviä uutuuksia. Ainakin meille kuulemma tulee se kanalle tarkoitettu teline, jossa on oluelle kuppi keskellä :) kana asetellaan siihen päälle pystyasentoon.
9. Mikä on rakkain ja eniten käytetty keittokirja keittiössäsi ?
Annan keittokirja - oikea klassikko. Sieltä etsin aina perusruokaohjeita kun sellaisia tarvitsen. Kirja on vanha ja sotkuinen.
10. Kuka suomalainen julkkiskokki on sinusta paras ?
Vaikea vaikea kysymys. Tykkään Jyrki Sukulan habituksesta, että siksi hän.
11. Kasvatatko yrttejä ja muita raaka-aineita puutarhassa, palstalla tai kodissasi ?
Kasvatan yrttejä pihalla, vielä en ole uskaltanut vaativampaan viljelyyn. Katsotaan mitä ensi kevään kylvöinnostus saa aikaan, jos koittaisi jotakin jännittävää. Viime kesän maissit kasvoivat korkeiksi, mutteivät ikinä kypsyneet täydellisiksi ennen kylmän tuloa.
Mulla taitaa olla jokin ruokainnostus juuri nyt :)