LAUANTAIHETKI

14.9.2013

Lauantain alkuillan hetki omalla pihalla. Päivittäin tulee ihailtua edelleen näyttävästi kukkivaa luonnonkukkaseosrykelmää. Tämä kylvös on ilostuttanut jo kaksi kuukautta loistollaan. Lauantaisin ennättää työpäivän jälkeen vielä nauttia auringon paisteesta pihamaalla.

Syötiin tietysti terassilla. Kattauksessa on Chilewichin muovikudoksiset tabletit, ovat käytännölliset terassikäytössä. Ruokana oli tänään jauhelihatäytteisiä lettuja, namskis. Samantapaista ruokaa kun aiemmin postailemani täytetyt kesäkurpitsat. Tällaisesta on näköjään muodostunut lauantain suosikki.
Sivusalaatti ruoalle poimittiin suoraan puskista. Suklaakirsikkatomaatti tuottaa edelleen runsasta satoa. Tomaatin varret alkavat jo nahistua syksyn myötä, mutta tomaatit ovat ihanan täyteläisiä. 
Kasvimaan reunassa iisoppikin jaksaa edelleen kukkia näyttävästi. Pidän todella paljon yrteistä kun ne kukkivat. Voisin sijoitella sinne tänne pihalle erilaisia kukkivia yrttiryhmiä. Isäntä juuri totesi, että ensi kesänä rinteeseenkin laitetaan runsaasti iisoppia.
Lopuksi vielä oliivipuun kuulumiset. Tämä on siis hankittu viime kesänä, ihan toukokuun alussa. Taisi olla ensimmäinen tähän kotiin hankittu kasvi. Kuten näkyy, puu selvisi hyvin sisätiloissa talven ja on ollut koko kesän oikein voimissaan. Toivotaan oliivin jaksavan myös seuraavan talven yli.

Leppoisaa viikonlopunviettoa kaikille!

11 comments

 1. Hei! Ihana tuo luonnonkukkarykelmä, miten sellaisen saa aikaan? Pihan omistan, hortonomintaitoja en sitten lainkaan! MrsMK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kylvetty sellaisesta valmiista sekoituksesta, nyt en muista enää merkkiä, mutta taisin ostaa sen laatikon Bauhausista. Täytyy itsekin käydä ostamassa lisää tuota siemenseosta. Ohjeissa oli, että se pitäisi kylvää syksyllä tai keväällä. Meillä isäntä päätti kesäkuun lopulla, että ei ne siemenet tiedä mikä vuodenaika on :) ja kannatti, kukinta on ollut ihan mieletön nyt loppukesästä.

   Poista
  2. Nolo jatkokysymys, pitääkö ne jotenkin " istuttaa" vai voiko siemenet vain heittää maahan? :)

   Poista
  3. Heh, eipä mitään :) ne kylvetään kuten ruoho, eli heitellään vaan mullan päälle. Ei tarvii kaivella mitään!

   Poista
 2. Aivan ihana tuo kukkasekamelska! Mulle myös, heti ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tosiaankin! Mekin laitetaan lisää tuota... :)

   Poista
 3. Iisoppi on ihana, yksi suosikeistani (ja mehiläisten suosikki) yrtti- ja kukkapenkeissä. Olenkin kasvattanut sitä siemenistä sinisenä, valkoisena ja roosana. Iisoppi kannattaa leikata keväällä, jolloin se tuuhenee ja kesän kasvukin on kauniimpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä onkin kasvattanut nuo keväällä siemenistä, on ollut ilo seurata miten ne ovat rehevöityneet kesän aikana. Ensi keväänä sitten taas ja vielä enemmän :)

   Poista
  2. Tiesithän, että iisoppi on monivuotinen ja talvehtii hyvin. Jätä siis syksyllä maahan, sieltä se aloittaa kevään tullen taas kasvunsa. Emokasvin juurelta saattaa löytyä ensi keväänä siementaimia, joita voi siirrellä sitten muihin paikkoihin.

   Poista
 4. Laventeli on ihana, se tuoksuu ja tuo perhoset. Kokeile ensi kesänä, jollet ole jo kokeillut :-)

  VastaaPoista
 5. Onnea oliivipuun hengissä pitämisestä! Minä ostin samanmoisen viime huhtikuussa, eli ikää on vajaat 1,5 vuotta. Pidin sitä viime kesän sisällä, tänä kesänä kannoin sen ulos. Tässä nyt mietin milloin nostan sen takaisin sisään... Jotenkin on kärsineen näköinen, kuvittelin, että se kesällä kasvattaisi tippuneiden lehtien tilalle uusia. Jonkin verran tuli, mutta odotin enempää.
  Piditkö oliivipuutasi ulkona luonnonsateen alla? Itselläni se oli terassilla, auringon paisteessa. Kastelu oli siis itseni vastuulla :) Kastelin, mutta melko harvoin. Siinäköhän syy.

  Luonnonkukkarykelmänne on niin Kaunis! Kiitos vinkistä, sitä taidan meidänkin uuden kodin kaljulle tontille laittaa. :)
  E

  VastaaPoista