MAKUUHUONE ESITTELYSSÄ

20.8.2013


Kamera on nyt haettu töistä, joten pääsin kuvaamaan äsken makuuhuoneen tämän hetkisen lookin. Mutta ekana kiinnittäkää katse tuohon silmäpariin, pikkuinen tyttönen kurkkaa mitä mami tekee päivällä sängyssä. 

Näkymä sängystä on tuollainen. Seinällä on kaksi Lehtorinteen valkoista metallista tauluhyllyä, joille yritän asetella jotain kivaa katsottavaa. Juliste odottelee vielä kehyksiä, nyt se on vain teipattu seinälle. Tarkoituksena on hankkia sille ohuet tammikehykset. Julisteen halusin, koska A=anne ja 7=mun synttäripäivä. Lipasto on miehen perintöä ja tuoli ikilempparini Wegnerin Y-tuoli. Periaatteessa makuuhuoneessa ei tarvita mitään pukeutumiseen tai muuhun liittyvää säilytettävää, joten asetelmien rakentaminen on vähän vaan turhanpäiväistä sälän keräämistä, mutta kauniimpaahan se noin on kun ihan tyhjänä. Nappasin vanhaan 50-luvun kirppismaljakkoon pihalta pihlajanoksan, aika kivaltä näyttää. Tänne kun ei voi sijoitella viherkasvia, sillä yleensä pimennysverho on koko päivän alhaalla, muuten huoneesta tulee kuuma, kun aurinko paistaa sinne koko päivän.


Harmaat lakanat ja Muuton ihana kori sopivat kauniisti yhteen. Nyt pitäisi vielä saada samanlainen tummanharmaa aluslakana, mutta en löytänyt sellaista HM:n mallistosta. Tietääkö kukaan tehdäänkö noita pellavaisia aluslakanoita vielä, ainakin valkoiseen settiini olen sellaisen saanut.

Olen muuten paljon tyytyväisempi näihin harmaisiin lakanoihin, kuin aiemmin hankkimiini samoihin valkoisiin. Ovatkohan parannelleet laatua, sillä valkoiseni ovat ihan ensimmäisistä myyntiin tulleista eristä - tai tekeekö tuo värjäys jotenkin laadun vielä pehmoisemmaksi.

Tämmöinen makuuhuone, mitäs pidätte?


Here is our bedroom today. I have an old drawer and beautiful Y-chair for creating some warmth in to an all white background. I love arranging different installations to the drawer and wallshelf. I have to say that linen sheets are my favourite, like the casual look and soft touch they give.

25 comments

 1. No todellakin pidän! Ihanan lämmin ja kutsuva tunnelma. Ja nuo pienet kurkistavat silmät taisivat juuri sulattaa sydämeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla :) ja nuo simmut kyllä sulattaa aina!

   Poista
 2. Ihastuin kovasti tuohon kauniiseen lipastoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tosi paljon tuosta lipastosta, nyt sille on löytynyt ihan täydellinen paikka. Pidän siitä kuinka vanhat esineet tuovat lämpöä simppeliin ympäristöön.

   Poista
 3. Raikkaan askeettinen teidän makkari :) mutta tuo nappisilmä on ihan paras, hassu! Ihailen aina Anne tuota teidän Y- tuolia. Heti kun lakkaan köyhtymästä, tilaan teiltä niitä kuusi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tämä askeettisuus puree nyt, kun meidän talo on aika romantico. Olen myös asunut niin monta vuotta tapettiseinäisessä ja silkkiverhoisessa makkarissa, että tämä eiluksuslookki tuntuu hyvältä nyt.

   Y-tuoli on ihana. Meillä ei kyllä myydä niitä, mutta jos lakkaat köyhtymästä niin vissiin Artekista saa :) Ja kuusi olisi mieletön kokonaisuus!

   Poista
 4. Tykkään tunnelmasta :) Tuosta valaisimesta olisin kysynyt, että onko Koodissa vastaavaa "nipsulla"? Tarvitsisin kivan valaisimen seinähyllyn reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita tolomeoja saa nipsullakin, just nyt ei oo heti myymälässä, mutta voidaan tilata ja ehkä tilataan muutenkin niitä liikkeeseen.

   Poista
  2. Jos tilaatte ainakin yhden, niin tulen joku päivä hypistelemään. En oikein osaa ostaa ennen kuin olen nähnyt valaisimen. Haluaisin, että valoa voisi kääntää sekä sivuttain että pystysuunnassa. Toimiikohan se niin?

   Poista
  3. Joskus syksyllä varmaan noita tulee. Mutta kyseistä valaisinta löytyy muussa muodossa, siinä näkee hyvin miten kupu pyörii ympäri, varsi vaan on vähän erilainen. Eli toimii :)

   Poista
 5. Kiva, että olet päivittänyt tuon blogipoimintoja-listan (käytän sitä reittinä eteenpäin, jos muistat).
  Ja tykkään kovin makkaristanne, minua myös viehättää tuo vanha lipasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, heti kun sain aikaiseksi päivitin listan, vielä siitä jäi joitakin puuttumaan, että lista voi vielä elää. Kiva jos käytät sitä blogien seurailuun!

   Lipasto on kyllä ihan helmi :)

   Poista
 6. Ihana, ihana hauva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) hän on sellainen sulotar että alta pois.

   Poista
 7. Nappisilmä :D

  VastaaPoista
 8. Ihana päiväpeitto! Mistä se on? Linnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen teettänyt päiväpeiton jo n. vuonna -97 Koben eräästä kankaasta, en tiedä onko sitä enää valikoimissa. Mutta esimerkiksi Pierre Freyllä on ihana pellavatyyppinen kangas joka on saman henkinen, tais olla nimeltään Acapulco, siitä tehdään paljon päiväpeittoja.

   Poista
 9. Oi miten ihana tyttönen sieltä kurkistaa! <3 Ja ihana on makuuhuonekin.. ah, ryppyiset pellavat!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tyttöset (ja poikasetkin) on niin sulottaria :) tiedät myös millaista on kun tuommoinen silmäpari tapittaa.

   Pellava on niin mukava matsku kyllä.

   Poista
 10. Makuuhuone on ihanan rauhallisen oloinen. Tuota koirakuvaa ei auta näyttää meidän kuopukselle, jolla on kova koirakuume, hän haluaisi juuri tuollaisen nappisilmäkoiran ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän makkari on nimenomaan rauhallinen, ihan käytännössäkin, sillä siellä ei ole työpistettä tai erityistä vaatesäilytystä, huone on tarkoitettu vaan rauhoittumiseen, eli luksusta. Ennen oli mun vaatekaapisto sängyn vieressä ja vaatteiden pyöritysrumba aina menossa :)

   Hihii, meidän neiti on aikamoinen sydänten murskaaja.

   Poista
 11. Aivan kertakaikkisen täydellisen ihana. Rento, kutsuva, valoisa. Ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa Lilou :) olen vaklannut, että teillä on vähän sama meininki makkarissa! Tykkään nyt just vähän karummasta meiningistä.

   Poista
 12. Ihanan rauhallinen tunnelma!
  Tarvitsemme uudet yöpöydän valaisimet ja haluan Artemidet. Mikä tuo oikeanpuolimmaisen malli on? Olen pähkäillyt, oisko micro sopiva ja tuo kuvassa oleva näyttää passelilta. Mini näytti pieneltä.

  VastaaPoista